Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ξόδευαν τις δωρεές για την άρρωστη κόρη τους σε χλιδάτες αγορές!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξόδευαν τις δωρεές για την άρρωστη κόρη τους σε χλιδάτες αγορές!

Για έξι ολόκληρα χρόνια ένα ζευγάρι από την Ισπανία, ο Φερναντο Μπλανκο και η Μαργαρίτα Γκαράου, περιπλανήθηκαν σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ ζητώντας βοήθεια για την άρρωστη κόρη τους, Νάντια Νερέα. Ωστόσο, το σχεδόν μισό εκατομμύριο που μάζεψαν δεν πήγαν σε θεραπείες, αλλά σε… χλιδάτες επιλογές, σύμφωνα με το BBC.

Η 14χρονη Νάντια πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή, που ονομάζεται τριχοθειοδυστροφία, αλλά δεν θεραπεύεται παρά μόνο μετριάζεται. Τα συμπτώματά της είναι αδύναμα μαλλιά και νύχια, ευαισθησία στο φως, λεκτικά και νοητικά προβλήματα και πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους γονείς της να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα υγείας της και να επαιτούν για χρήματα με αποτέλεσμα να καταφέρουν να συγκεντρώσουν 420.000 ευρώ.

Πού πήγαν τα λεφτά; Σε προσωπικά έξοδα των γονιών, σε αντικείμενα τεράστιας χρηματικής αξίας, σε αυτοκίνητα και σε πανάκριβα κοσμήματα. Για την θεραπεία της κόρης τους, έδωσαν μόνο το ποσό των 20.000 ευρώ.

Πώς έγιναν αντιληπτοί; Το ποσό των 420.000 δολαρίων συγκεντρώθηκε έπειτα από έκκληση του ανδρόγυνου, καθώς επρόκειτο να νοσηλευτεί σε ειδική μονάδα των ΗΠΑ. Όμως, η κλινική που ανέφεραν συστηματικά, δεν υπήρχε καν.

Το ίδιο συνέβη και με αντίστοιχες επεμβάσεις οι οποίες υποτίθεται πως έγιναν στο Χιούστον, αλλά και στη Γαλλία, αλλά ούτε αυτά τα νοσοκομεία που είχαν κατονομάσει δεν υπήρχαν. Επίσης, σημειώνεται πως δεν είχαν διαβατήριο. Άρα, οι αρχές αντιλήφθηκαν πως ήταν αδύνατον να είχαν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα ταξίδια.

Εξάλλου, η ασθένεια της μικρής μπορεί να είναι σπάνια, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θεραπεία. Άλλωστε, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για τη συγκεκριμένη ασθένεια. Έτσι, ο πατέρας καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξης και η μητέρα σε τριάμισι.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ