Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ομοφοβική επίθεση εναντίον ζευγαριού μέσα σε λεωφορείο στο Λονδίνο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ομοφοβική επίθεση εναντίον ζευγαριού μέσα σε λεωφορείο στο Λονδίνο

Η 28χρονη Melania Geymonat και η αμερικανίδα φίλη της, Chris, επέστρεφαν από νυχτερινή έξοδο στο σπίτι της δεύτερης στο Camden με λεωφορείο, όταν τους επιτέθηκε μια ομάδα ανδρών. Οι άνδρες όταν συνειδητοποίησαν πως οι δύο κοπέλες ήταν ζευγάρι, άρχισαν να τους ζητούν να φιληθούν μπροστά τους. Όταν εκείνες αρνήθηκαν, οι άνδρες άρχισαν να τους επιτίθενται, αφήνοντας τες αιμόφυρτες.

Η Melania που εργάζεται ως αεροσυνοδός μίλησε για την επίθεση στο Facebook της, χαρακτηρίζοντάς την ως μία πράξη «σοβινιστικής, μισογυνιστικής και ομοφοβικής βίας».

Υπενθυμίζοντας πως η παρενόχληση των ανδρών γρήγορα εξελίχθηκε σε σωματική βία, η Melania έγραψε πως οι άνδρες άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν, απαιτώντας από τις δύο γυναίκες να φιληθούν, ώστε εκείνοι να μπορούν να απολαύσουν το θέαμα! Τις είπαν «λεσβίες» και περιέγραψαν κάποιες σεξουαλικές περιπτύξεις που φαντάζονταν με πρωταγωνίστριες τις δυο κοπέλες.

Προσπαθώντας να μείνει ψύχραιμη, η Melania άρχισε να αστειεύεται, ενώ η Chris προφασίστηκε πως ήταν άρρωστη. Ωστόσο, αυτό δεν αποθάρρυνε την ομάδα των ανδρών, η οποία έγινε περισσότερο «ενθουσιώδης».

Η Melania έγραψε πως το επόμενο πράγμα που είδε, ήταν η Chris να βρίσκεται στη μέση του λεωφορείου, να την χτυπούν και να αιμορραγεί στο πρόσωπο. Στη συνέχεια άρχισαν να χτυπούν και εκείνη. «Έμεινα ζαλισμένη στη θέα του αίματός μου και έπεσα προς τα πίσω. Δεν θυμάμαι αν είχα χάσει τις αισθήσεις μου», αναφέρει.

Μέσα από το Facebook, η Melania μίλησε με γενναιότητα εναντίον της ομοφοβικής βίας:

«Έχω κουραστεί να μου φέρονται ως ένα σεξουαλικό αντικείμενο, να διαπιστώνω ότι αυτές οι καταστάσεις είναι συνηθισμένες, να ανακαλύπτω πως ομοφυλόφιλοι φίλοι μου ξυλοκοπούνται… Πρέπει να υπομένουμε τη λεκτική παρενόχληση και τη σοβινιστική, μισογυνική και ομοφοβική βία, γιατί όταν αντιστεκόμαστε για τον εαυτό μας, τέτοια πράγματα  συμβαίνουν! Ελπίζω ότι τον Ιούνιο, το μήνα Υπερηφάνειας, τέτοια πράγματα να μπορούν να ακουστούν δυνατά, ώστε να σταματήσουν να συμβαίνουν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ