Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο ανάπηρος «Σουμάχερ» φυγάδευσε τον έναν από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο ανάπηρος «Σουμάχερ» φυγάδευσε τον έναν από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Χάρη σε έναν ανάπηρο που του λείπουν το ένα χέρι κι το ένα πόδι, αλλά είναι δεινός οδηγός, κατάφερε να διαφύγει από την Ελλάδα ο ένας από τους δολοφόνους του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη! Ο ακρωτηριασμένος «ραλίστας», που συμμετείχε ως τσιλιαδόρος στην σπείρα των ληστών οι οποίοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 53χρονο μέσα στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά τον περασμένο Απρίλιο, ανέλαβε την επόμενη κιόλας ημέρα να τον φυγαδεύσει ως την Αλβανία με ένα αυτόματο αυτοκίνητο που «πετούσε χαμηλά»!

Πέρασε με 200 χλμ. το Φυλάκιο της Κακαβιάς

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την έλλειψη δυο άκρων, έκανε την διαδρομή με 200 (!) χλμ. την ώρα και πέρασε σαν… αέρας από το Τελωνείο της Κακαβιάς, πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να κλείσουν τα σύνορα! Το σατανικό σχέδιο του ενός από τους Αλβανούς δολοφόνους Κ.Τ,. ήταν να παραμείνει για λίγο στην πατρίδα του όπου είχε εξασφαλίσει προσωρινό καταφύγιο και έπειτα να διαφύγει στο Βέλγιο.

Ολόκληρο το καλοκαίρι, οι ερευνητές του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο διαφυγής του. Όταν λύθηκε ο γρίφος, έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, άλλωστε, ότι θα αναλάμβανε να τον φυγαδεύσει ένας άνθρωπος με ένα χέρι και ένα πόδι;

Στο μεταξύ, από τις έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας διαπιστώθηκε και τι απέγινε ο κακοποιός που φέρεται ότι πάτησε την σκανδάλη σκοτώνοντας τον άτυχο επιχειρηματία. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κ.Τ. είχε συλληφθεί στο Βέλγιο, ο ομοεθνής του F.A. έφυγε αμέσως από την Ιταλία όπου είχε καταφύγει και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα εξακολουθεί να καλύπτει τα ίχνη του. Πάντως, οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει όλες τις κινήσεις του και έχουν ενημερώσει τις αλβανικές αρχές ζητώντας την σύλληψή του, καθώς σε βάρος και των δυο ταυτοποιημένων δολοφόνων του Σταματιάδη έχουν εκδοθεί Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Καλλιτεχνικός πράκτορας

Εκτός από την συμμετοχή του στην συμμορία των ληστών, είχε και νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα ως… καλλιτεχνικός πράκτορας ο άνθρωπος που οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη με την ανάρτησή του με το σκοτωμένο αγριογούρουνο! Μάλιστα, έφερνε στην Ελλάδα γνωστές τραγουδίστριες από την Αλβανία, για να τραγουδούν σε συνεστιάσεις και πανηγύρια συμπατριωτών του.

Ο «επιχειρηματίας» με το προσωνύμιο «Πέππα» διαφήμιζε τη νόμιμη δραστηριότητά του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου φωτογραφιζόταν να γλεντάει με τις Αλβανίδες τραγουδίστριες σε κέντρα διασκέδασης καπνίζοντας πούρα και πίνοντας ακριβές σαμπάνιες. Όμως, ταυτόχρονα έστελνε τους συνεργούς του σε ελληνικά χωριά όπου γίνονταν πανηγύρια, για να ξαφρίζουν τα σπίτια των κατοίκων την ώρα που εκείνοι διασκέδαζαν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Espresso” ο ίδιος προτιμούσε να περνάει τα καλοκαίρια του στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, την οποία επισκέπτονταν συχνά καθώς και εκεί κανόνιζε να εμφανίζονται τραγουδίστριες από την Αλβανία, για να διασκεδάζουν οι συμπατριώτες του που έκαναν διακοπές ή εργάζονταν στο νησί των ανέμων!

Ωστόσο, η προσκόλληση του «Πέππα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως “έφαγε” τον ίδιο αλλά και τους συνεργούς του στην συμμορία, καθώς έδωσε την αφορμή για στοχευμένες έρευνες στους αστυνομικούς του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι αποκάλυψαν τους δολοφόνους του άτυχου επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ