Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο mr. Amazon, Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει το σκανδαλοθηρικό «National Enquirer» για εκβιασμό!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο mr. Amazon, Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει το σκανδαλοθηρικό «National Enquirer» για εκβιασμό!

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από την καταγγελία του ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού από την ιδιοκτήτρια εταιρία της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «National Enquirer» American Media Inc (AMI).

Η καταγγελία

Όπως κατήγγειλε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα τον απείλησε ότι θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες του εάν δεν σταματήσει πάραυτα να ερευνά πώς διέρρευσαν στον Τύπο γραπτά μηνύματα προς τη σύντροφό του Λόρεν Σάντσεζ. Επιπλέον ο Μπέζος -που είναι ιδιοκτήτης και της «Washington Post»- καταγγέλλει ότι του ζητήθηκε από την ΑΜΙ να δηλώσει ψευδώς ότι η κάλυψη του διαζυγίου του από την εφημερίδα δεν ήταν πολιτικά υποκινούμενη, όπως υποστηρίζει ο ίδιος βασιζόμενος στη στενή φιλική σχέση του επικεφαλής της ΑΜΙ με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη διακυβέρνηση του οποίου ο Μπέζος με τα έντυπά του ασκεί συχνά κριτική.

Έναν μήνα μετά το διαζύγιο

Το θέμα άρχισε όταν ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τον χωρισμό του από τη σύζυγό του Μακένζι έπειτα από 25 χρόνια γάμου. Λίγες ώρες αργότερα η εφημερίδα δημοσίευσε λεπτομέρειες της σχέσης του επιχειρηματία με τη Σάντσεζ, μεταξύ των οποίων και γραπτά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους. Ο Μπέζος φυσικά δεν έμεινε άπραγος και προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να εντοπίσουν την πηγή της διαρροής αλλά και να καθορίσουν τα ακριβή τα κίνητρα της ΑΜΙ.

«Φυσικά δεν θέλω να δημοσιευτούν προσωπικές μου φωτογραφίες, όμως δεν θα συμμετάσχω στη γνωστή τους πρακτική του εκβιασμού, των πολιτικών ρουσφετιών, των πολιτικών επιθέσεων και της διαφθοράς» τόνισε ο Μπέζος σε ανακοίνωσή του. «Αντί να υποχωρήσω στον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω όσα μου έστειλαν, παρά το προσωπικό κόστος και την αμηχανία που μπορεί να μου προκαλέσουν» πρόσθεσε.

Ο Μπέζος στην ανακοίνωσή του αναφέρθηκε φυσικά και στη στενή σχέση του επικεφαλής της ΑΜΙ Ντέιβιντ Πέκερ με τον Αμερικανό πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ότι ο Πέκερ ήταν ο άνθρωπος που έχει παραδεχθεί ότι πλήρωσε 150.000 δολάρια στο κουνελάκι του «Playboy» Κάρεν Μακ Ντούγκαλ για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ