Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πήγε να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα «καλωδιωμένος» αλλά τον… έκοψαν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πήγε να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα «καλωδιωμένος» αλλά τον… έκοψαν!

Κυριολεκτικά “καλωδιωμένος” με κάμερα και ακουστικά πήγε για να περάσει της εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ένας 40χρονος Αιγύπτιος στην Ελευσίνα.

Ωστόσο για κακή τύχη, τόσο του αλλοδαπού, όσο και του Έλληνα συνεργού του που πίστευαν ότι είχαν στήσει το τέλειο “ηλεκτρονικό σκονάκι”, έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχου υπόπτων οχημάτων που διενεργούσαν κοντά στην Διεύθυνση Μεταφορών Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, εντόπισαν τον 40χρονο Έλληνα εντός αυτοκινήτου, να προβαίνει με αυτοσχέδιο σύστημα επικοινωνίας, στη μετάδοση των απαντήσεων των θεμάτων, θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Στην συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” μπήκαν στην αίθουσα και πέρασαν χειροπέδες και στον 40χρονο Αιγύπτιο καθώς διαπίστωσαν πως λάμβανε τις απαντήσεις των θεμάτων από τον συνεργό του  με ειδικό οπτικοακουστικό σύστημα το οποίο έφερε στη μπλούζα του, αποτελούμενο από ειδική καλωδίωση, με κεραία, κάμερα και ειδική “ψείρα” που είχε τοποθετημένη στο αυτί του.

Ακουστικά “ψείρες”, laptop και κεραία 

Από την σωματική έρευνα στον 40χρονο αλλοδαπό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακουστικό “ψείρα”, δύο  μπλούζες που φορούσε και είχε επιμελώς κρυμμένο σε αυτές ένα σύστημα οπτικοακουστικού μέσου, αποτελούμενο από μπαταρία, ειδική καλωδίωση, πλακέτα, κεραία, κάμερα και μικρόφωνο, κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των -110- ευρώ.

Εντός του αυτοκινήτου που βρισκόταν ο 40χρονος Έλληνας  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δέκα  μικρές μπαταρίες, πέντε  ακουστικά “ψείρες”, laptop, κεραία ενισχυτή σήματος, φορητό ασύρματο επικοινωνίας, ειδική τσιμπίδα, ανεμιστήρας για laptop, οκτώ  κινητά τηλέφωνα, έξι δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, δύο κάλυκες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 888,5 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα σε βάρος του 40χρονου Έλληνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν το έχει πράξει αυτό ξανά και με άλλους εξεταζόμενους, με πόσους και ποιους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ