Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πακιστανοί απήγαγαν τρεις γυναίκες πρόσφυγες και ζητάνε λύτρα 100.000€

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πακιστανοί απήγαγαν τρεις γυναίκες πρόσφυγες και ζητάνε λύτρα 100.000€

Το φαινόμενο απαγωγής προσφύγων και μεταναστών από ομοεθνείς τους ή άλλους αλλοδαπούς έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, ενώ η αστυνομία καλείται να διαλευκάνει απαγωγές ατόμων που δεν γνωρίζει καν, αφού πολλοί περνούν τα σύνορα δίχως να καταγραφούν

Η τελευταία υπόθεση που ερευνά τις τελευταίες είκοσι ημέρες η ΕΛ.ΑΣ είναι η απαγωγή τριών γυναικών προσφύγων από το Κουρδιστάν. Τα θύματα φαίνεται να απήχθησαν σε περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη από Πακιστανούς, οι οποίοι ζητούν λύτρα 100.000 ευρώ από τους συγγενείς τους.

Μπήκαν παράτυπα στην Ελλάδα

Οι τρεις γυναίκες από το Κουρδιστάν, συγγενείς μεταξύ τους, μητέρα, κόρη και θεία, μπήκαν παράτυπα στην Ελλάδα από τον Έβρο στις αρχές του 2019. Στη συνέχεια με αυτοκίνητο διακινητών μεταφέρθηκαν σε περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη. Εκεί δέχθηκαν επίθεση από Πακιστανούς οι οποίοι τις έδεσαν, τις επιβίβασαν σε ένα βαν και απομακρύνθηκαν. Από τότε τα ίχνη των τριών Κούρδων γυναικών αγνοούνται. Οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τους συγγενείς τους στο Κουρδιστάν και ζήτησαν λύτρα 100.000 ευρώ για να τις αφήσουν ελεύθερες.

Μέσω ενός κοινού φίλου, οι συγγενείς των απαχθέντων επικοινώνησαν με δημοσιογράφο κουρδικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα και ο τελευταίος με τη σειρά του ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές.

Έρευνα σε εξέλιξη

“Μίλησα με τον αδελφό μιας εκ των γυναικών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής και ο οποίος μου έδωσε στοιχεία των δραστών, όπως τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων από τους οποίους κάλεσαν και ζήτησαν λύτρα. Όμως τα τηλέφωνα αυτά είναι μίας χρήσης και περασμένα σε άγνωστους κατόχους. Αμέσως ειδοποίησα την αστυνομία όπου έδωσα σειρά καταθέσεων και όσα στοιχεία κατάφερα να συγκεντρώσω” δήλωσε στο “Πρώτο Θέμα” ο Κούρδος δημοσιογράφος. Σε επικοινωνία της εφημερίδας με το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωπος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η αγωνία των συγγενών κορυφώθηκε μετά το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχθηκαν από τους απαγωγείς. “Οι απαγωγείς έδωσαν το τηλέφωνο και μίλησαν τα θύματα με τους συγγενείς τους προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν πέσει θύματα αρπαγής και ότι είναι ζωντανές. Όμως στην τελευταία επικοινωνία οι συγγενείς ενημερώθηκαν ότι μία εκ των γυναικών που αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας, έχει χάσει τις αισθήσεις της και ανησυχούν για τη ζωή της”είπε στο “Πρώτο Θέμα” ο Κούρδος δημοσιογράφος.

Η αστυνομία συλλέγει τα στοιχεία και προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη των απαγωγέων προκειμένου να απελευθερώσει τα θύματά τους. Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα λύτρα των 100.000 ευρώ και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ