Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παραμένουν άφαντοι οι δύο από τους τέσσερις κακοποιούς που δραπέτευσαν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραμένουν άφαντοι οι δύο από τους τέσσερις κακοποιούς που δραπέτευσαν

Άφαντοι εξακολουθούν να είναι οι δύο από τους τέσσερις κακοποιούς που κατάφεραν να εξαφανιστούν μέσα από τη Διεύθυνση Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ., προχθές τα ξημερώματα, με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ να αναδεικνύουν το “υψηλό εγκληματικό προφίλ”, καθώς κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές. Ο ένας από τους δύο το 2012 σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης είχε επιτεθεί με καλάσνικοφ στους αστυνομικούς, το οποίο είχε κρύψει σε μία θήκη κιθάρας.

Τετ α τετ με το καλάσνικοφ-«κιθάρα»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περιπολικό της Άμεσης Δράσης στις 32 Μαΐου εντόπισε δύο από τους κατηγορουμένους, να κινούνται πεζή στο Παγκράτι, ενώ ο ένας είχε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια θήκη που έμοιαζε με θήκη κιθάρας. Όταν οι αστυνομικοί τους προσέγγισαν, ο ένας από τους δράστες αφού έβγαλε από το εσωτερικό της θήκης ένα πολεμικό όπλο KALASHNIKOV, το όπλισε και προσπάθησε να τους πυροβολήσει, χωρίς όμως να το καταφέρει, αφού το όπλο έπαθε εμπλοκή.

Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφού εγκατέλειψαν στο σημείο την προαναφερόμενη θήκη. Αντίστοιχα το βράδυ της 19ης Ιουνίου του ίδιου χρόνου τα δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Παγκρατίου, δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους τρείς φορές, χωρίς τραυματισμό. Στη συνέχεια οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς τον Βύρωνα.

Στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας ήταν οι δύο κακοποιοί περιλαμβάνονται :

  • η ανθρωποκτονία μετά από ληστεία του σεφ που έγινε τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή και ο σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του
  • 17 ένοπλες ληστείες σε οικίες
  • 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
  • 1 ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
  • 3 ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
  • 7 ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς
  • 6 διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
  • 7 κλοπές αυτοκινήτων.

«Χωνευτήρι»

Την ίδια ώρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Διεύθυνση Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζεται ως “χωνευτήριο παροπλισμένων αξιωματικών”, αποθήκη ανεπιθύμητων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο άνοιξαν οι πόρτες στους κακοποιούς, σύμφωνα με πληροφορίες στα κρατητήρια υπήρχαν μόλις τρεις αστυνομικοί.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές τονίζουν πως χειριστής των καμερών δεν είδε δεν είδε την κατασκευή του αυτοσχέδιου μαχαιριού από τις μεταλλικές περσίδες φωτισμού. Αναφορικά με τον σκοπό των κρατητηρίων, αυτός φαίνεται πως δεν υποψιάστηκε τον κακοποιό που προφασίστηκε διάρροια ζητώντας τα φάρμακά του που υποτίθεται πως ήταν κρυμμένα στα προσωπικά του αντικείμενα και άνοιξε κανονικά το κελί. Περιπολία εκείνη τη στιγμή πάντως σε όλη τη Διεύθυνση Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μόλις… ένας αστυνομικός!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ