Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Περίεργη διάρρηξη και ληστεία με λεία 500.000 ευρώ στο Κολωνάκι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Περίεργη διάρρηξη και ληστεία με λεία 500.000 ευρώ στο Κολωνάκι

Το μισό εκατομμύριο ευρώ φέρεται ότι φτάνει η λεία μιας εντυπωσιακής διάρρηξης που έγινε σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως γραφείο μικρής τεχνικής εταιρείας.

Ο 80χρονος -συνταξιούχος πια- εργολάβος και ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ανακάλυψε την κλοπή με καθυστέρηση τεσσάρων ή πέντε ημερών, καθώς δεν το επισκέπτεται συχνά παρά το γεγονός πως είχε σε αυτό ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το ποσό «μαμούθ» των 500.000 ευρώ!

Οι διαρρήκτες φαίνεται πως γνώριζαν τόσο την ύπαρξη του ποσού και του χρηματοκιβωτίου, όσο και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του δεν το επισκέπτεται συχνά. Στην περίπτωση που δεν γνώριζαν κάτι από αυτά, μάλλον θα πρέπει να παίξουν κάποιο… λαχείο με την τύχη που είχαν, αφού θα πρόκειται για την πιο απίθανη σύμπτωση!

Οι κακοποιοί διέρρηξαν την πόρτα ασφαλείας του μικρού διαμερίσματος στην οδό Λυκαβηττού και στην συνέχεια άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο χωρίς να το παραβιάσουν -γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα- και άρπαξαν τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα. Όταν ο 80χρονος κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει την κλοπή, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει πώς το άνοιξαν χωρίς να το διαρρήξουν.

Το διαμέρισμα δεν αποτελεί πια εργασιακό χώρο και ουδείς γνώριζε ότι εκεί υπάρχει χρηματοκιβώτιο, πόσο μάλλον πως περιείχε ένα ποσό τεράστιο για την περίοδο οικονομικής ύφεσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της κλοπής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κακοποιοί να γνώριζαν τα κατατόπια και την ύπαρξη του υπέρογκου χρηματικού ποσού. Παράλληλα αναζητούν κάμερες ασφαλείας στην πολυκατοικία  και την γύρω περιοχή, μήπως εντοπίσουν κάποια ύποπτη κίνηση που ίσως τους οδηγήσει στην “άκρη του νήματος”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ