Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πλήρωσε για κινητό τηλέφωνο και της έστειλαν… τράπουλα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλήρωσε για κινητό τηλέφωνο και της έστειλαν… τράπουλα!

Μια κοπέλα που δεν διασφάλισε τις αγορές της μέσω διαδικτυακών αγγελιών προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων απατεώνων, αφού αντί για κινητό αγόρασε στην τιμή του μια… τράπουλα!

Η 26χρονη γυναίκα από την Χρυσούπολη Καβάλας είδε την αγγελία πώλησης ενός κινητού τηλεφώνου έναντι 120 ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο, θέλησε να το αγοράσει και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον “πωλητή”. Οι δυο τους συμφώνησαν την τιμή και ο 25χρονος έπεισε την 26χρονη να καταθέσει 120 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Εκείνη, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό, έστειλε τα χρήματα και περίμενε το κινητό.

Κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν

Η «κρυάδα» της ήρθε δύο μέρες αργότερα, όταν παρέλαβε το πακέτο, το άνοιξε με προσμονή και αντί για το κινητό, βρήκε μέσα μια τράπουλα που της είχε στείλει ο σεσημασμένος απατεώνας, ο οποίος είχε όρεξη και για χιούμορ! Η κοπέλα απευθύνθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Νέστου, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να βρουν τα ίχνη του καλαμπουρτζή απατεώνα και τελικά κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Πρόκειται για έναν 25χρονο με “προϋπηρεσία” στις διαδικτυακές απάτες, γνωστό στις αστυνομικές αρχές. Για μια ακόμα φορά, οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο 25χρονος να έχει “δαγκώσει” μέσω διαδικτυακών αγγελιών και άλλους εύπιστους, που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε καταγγελίες. Το φαινόμενο της εξαπάτησης ανυποψίαστων μέσω διαδικτύου έχει γίνει μάστιγα και παρά τις οδηγίες που δίνει συχνά η ΕΛ.ΑΣ., πολλοί συνεχίζουν να εμπιστεύονται αγνώστους δίνοντας χωρίς αντίκρισμα τα χρήματά τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ