Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ μέσω Facebook! Η μαρτυρία ενός θύματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ μέσω Facebook! Η μαρτυρία ενός θύματος

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων επιτήδειου που ακόμα και σήμερα πουλά ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ καθώς οι καταγγελίες που καταφθάνουν στο Newsauto.gr συνεχώς αυξάνονται.

Ωστόσο το θέμα αποκτά νέο ενδιαφέρον καθώς ο επιτήδειος με το όνομα «Νεκτάριος» αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιεί και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να «ψαρέψει» ανυποψίαστους καταναλωτές.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλουν στο Newsauto.gr τα νέα θύματα του επιτήδειου:

«Τον Νεκτάριο τον είχα φίλο στο Facebook μήνες τώρα χωρίς να θυμάμαι πως είχαμε γίνει φίλοι. Η πρώτη μας επαφή είχε γίνει τον Φεβρουάριο σε ένα δημόσιο post που είχε κάνει. Φαινόταν ένας άνθρωπος που άσχετα αν διαφήμιζε την και καλά πλούσια ζωή του ήταν άτομο με αρχές και κυρίως οικογενειάρχης αφού ανέβαζε τα παιδιά του και παρουσιαζόταν ως άτομο με ηθικές αρχές το οποίο μάλιστα κατασκευάζει και βίλες σε νησί του Αιγαίου.

Σε άσχετη επικοινωνία που είχα μαζί του ανέφερε πως ασχολείται με αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ και τότε του είπα πως θέλω να πάρω και εγώ ένα εταιρικό αυτοκίνητο και πως έχω αδυναμία στα SUV της BMW.

Τότε αμέσως μου είπε ότι θα με ενημερώσει αύριο.

Την επόμενη μέρα το απόγευμα ενώ ήμουν στο γραφείο με τον συνεργάτη μου ο οποίος έπεσε και  αυτός αργότερα θύμα στην εξαπάτηση του, έλαβα ένα μήνυμα που έλεγε σου βρήκα αυτοκίνητο. Παραξενεύτηκα αλλά ταυτόχρονα χάρηκα. Έστειλα λοιπόν απάντηση και ζητούσα λεπτομέρειες.

Μου είπε διάλεξε Χ1, Χ2, Χ3 και Χ5. Παρόντες όλοι λοιπόν μου λένε πες για το Χ3. Κατόπιν με καλεί στο τηλέφωνο και μου λέει 8.000 ευρώ για ένα Χ3 1600 κυβικά 36.000 χλμ του 2016 και φέρει και αέριο και μπορώ να το αγοράσω και με… γραμμάτια αλλά δεν υπάρχει πολύς χρόνος για αυτές τις προσφορές!

Συζητώντας με τους συνεργάτες και ψάχνοντας στο Διαδίκτυο μου είπαν ότι αυτά τα αυτοκίνητά πουλιούνται μεταχειρισμένα 40.000 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι αυτό κάπως μας τρόμαξε αλλά δυστυχώς δεν μας σταμάτησε.

Για να γίνει περισσότερο πιστευτός μας έλεγε ότι τα αυτοκίνητα είναι κατασχεμένα από μια κυπριακή εταιρία. Συμφωνήσαμε λοιπόν και μου είπε λοιπόν ότι αύριο το πρωί μέχρι τις 10 θα έπρεπε να έχω καταθέσει σε λογαριασμό Τράπεζας 835 ευρώ τα οποία προορίζονταν για τα χαρτιά, πινακίδες, τέλη και τα υπόλοιπα θα υπέγραφα γραμμάτιά μεταξύ μας.

Επίσης με ρώτησε αν έχω αυτοκίνητο και επειδή είχα ήθελε να με βοηθήσει πουλώντας το σε κάποιον Λευτέρη έναντι 2.000-2.500 ευρώ. Την επόμενη μέρα μου έδωσε τα στοιχεία κάποιας «Βέρας» και κατέθεσα το ποσό των 835 ευρώ με την αιτιολογία διεκπεραίωση φακέλου.

Στην συνέχεια της ημέρας κουβεντιάζοντας με τον συνεργάτη μου, εκφράζει  επιθυμία να πάρει και αυτός ένα πιο μεγάλο αυτοκίνητο. Τον καλώ λοιπόν και τον ρωτάω αν στο μέλλον θα μπορούσε να βρεθεί και άλλη ευκαιρία. Αυτό ήταν….Άρπαξε την ευκαιρία κατευθείαν τον ζήτησε στο τηλέφωνο και ξεκίνησε να του πουλάει αυτοκίνητο πάλι κατασχεμένο από τράπεζα αυτή τη φορά από φαρμακευτική εταιρεία!

Ειδικότερα μας είπε ότι υπάρχουν δύο αυτοκίνητα που αφορούσαν ένα BMW X1 και ένα Audi Q3 μεταξύ των οποίων έπρεπε να διαλέξει. Το BMW Χ1 1500 diesel με 3.500 χλμ του 2018 του το έδινε 12.500 ευρώ με προκαταβολή 1.500 ευρώ και για τα λοιπά χαρτιά 785 ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω e-banking.

Πάντως ο επιτήδειος είχε αναφερθεί ότι αντιμετώπιζε κακοήθειες για κάποιον παλιό του συνεργάτη που τον είχε κάνει πέρα και ότι αυτός για να τον εκδικηθεί δημοσίευε ψέματα σε Μέσα Ενημέρωσης και έχει κάνει μήνυση εναντίον τους.

Την ίδια μέρα μου ανακοίνωσε ότι από την τιμή που είχε βάλει στον συνεργάτη μου είχε υπολογίσει 1.500 ευρώ δικά μου, εγώ ζήτησα αυτά τα χρήματα να αφαιρεθούν από το ποσό του συνεργάτη μου και ότι εγώ δεν επιθυμώ κανένα χρηματικό ποσό από όλο αυτό. Έτσι κάλεσε τον συνεργάτη μου και του ανακοίνωσε την πτώση της τιμής και τον λόγο ότι από 10.200 που ήταν το υπόλοιπο μετά τα πρώτα χρήματα και την προκαταβολή σε 9.500 ευρώ και ότι τα υπόλοιπα θα έμπαιναν σε δόσεις με τον ΟΔΔΥ!

Την επόμενη μέρα 15/3/2019 μιλήσαμε το πρωί και μας ενημέρωσε ότι θα ερχόταν κάποια από το υπουργείο να παραλάβει τις υπεύθυνες δηλώσεις ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν ήρθε εκείνη την ημέρα.

Στις 16/3/2019 στις 12.30 το μεσημέρι με παίρνει και μου ζητάει το ΑΦΜ του συνεργάτη μου. Την Κυριακή βράδυ ξανά έδωσε το παρόν του και μας ενημέρωσε πως την Δευτέρα 18/3/2019 θα ερχόταν Αθήνα στις 3 το μεσημέρι από το νησί. Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 18/3 μας ζήτησε να καταθέσουμε και οι δυο στον ίδιο λογαριασμό 194 ευρώ εγώ και 372,60 ο συνεργάτης μου, σύνολο 566,60 μέσω e banking.

Αφού έφτασε Αθήνα, όπως υποστήριξε,  στο ραντεβού που ήταν να γίνει το απόγευμα το ακύρωσε με την δικαιολογία ότι ο γιος του είχε ένα ατύχημα και βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Στις 19/3/2019 το πρωί με πήρε τηλέφωνο λέγοντας μου ότι θα έρθει η εταιρεία ταχυμεταφορών στις 11 να παραλάβει της υπεύθυνες δηλώσεις και μετά τις 12 θα ερχόταν ο ίδιος από το γραφείο. Στις 11.30 σταματάει ένα ταξί απ’ εξω και έρχεται ο ίδιος σαν έκπληξη να τις παραλάβει, να τις πάει ο ίδιος στον Πειραιά εκεί ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα και εγώ και ο  συνεργάτης μου τον Νεκτάριο.

Έκατσε περίπου μισή ώρα και το ταξί τον περίμενε. Στο διάστημα αυτό μας ανέφερε για το ΟΔΔΥ και ότι τα αυτοκίνητα θα τα έβγαζε χωρίς πλειστηριασμό σε συνεργασία μα κάποιο στέλεχος από τον ΟΔΔΥ με το όνομα «Νίκος».

Εκεί επειδή μας συμπάθησε το δικό μου αυτοκίνητο τελικά μου το άφηνε 6.900 ευρώ και του συνεργάτη μου από 9.500 ευρώ σε 8.000 ευρώ!

Στις 20/3/2019 είμαστε σε επαφή για το πότε θα πάμε μαζί να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ήρθε απρόοπτα από το μαγαζί με το ίδιο ταξί, και μας είπε να περιμένουμε στο γραφείο τηλέφωνο του ώστε να πάμε στον χώρο φύλαξης των αυτοκινήτων και να τα δούμε.

Έλαβα ένα τηλεφώνημα και καλά από τον «Νίκο» για επιβεβαίωση στοιχείων. Το απόγευμα μου ζήτησε να του στείλω φωτοτυπία της ταυτότητα μου όπως και έκανα.

Στις 21/3/2019 στις συνεχείς επικοινωνίες που είχαμε μαζί του για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ζήτησε από τον συνεργάτη μου να καταθέσει στον ίδιο λογαριασμό το ποσό των 50 ευρώ με την δικαιολογία εξόφληση.

Στο διάστημα αυτό μας ανακοίνωσε ότι καθυστερούν τα χρήματα του και ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα αυτοκίνητα, τότε ζήτησε από τον συνεργάτη μου να του δώσει 3.000 ευρώ και ότι θα τα έπαιρνε την ίδια μέρα το βράδυ.

Είπε να μείνουμε στο γραφείο και θα στείλει το δικό του ταξί (αυτό που μετακινείται) να παραλάβει τα χρήματα μέσα σε φάκελο. Έτσι και έγινε, ήρθε ο ταξιτζής παρέλαβε τα χρήματα αλλά ποτέ δεν επιστράφηκαν το ίδιο βράδυ.

Στις 22/3/2019 θα παραλάμβανε ο συνεργάτης μου το αυτοκίνητο και εγώ την επόμενη τρίτη. Παίρνει τηλέφωνο και ανακοινώνει ότι είναι στο γραφείο του διευθυντή και ότι τελικά θα παραλάβουμε και οι δυο μαζί .

Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο και ζητάει τον συνεργάτη μου λέει οκ και του ζητά να καταθέσει άλλα 26.50 ευρώ για εμένα και το ποσό των 464 ευρώ από εκείνον σαν εξόφληση όλων.

Εκείνη την στιγμή δεν ξέρω γιατί με κυρίευσε ο φόβος, άρχισα να ψάχνω στο Διαδίκτυο αυτοκίνητα ΟΔΔΥ και πέφτω πάνω σε ένα άρθρο του Newsauto.gr που αναφερόταν στον Νεκτάριο!

Μετα από πίεση και πολλές ερωτήσεις που έκανα, χωρίς να του αποκαλύψω ότι έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά, μου είπε ότι θα μεταφέρει πίσω τα χρήματα άμεσα και ακυρώνει την διαδικασία, ενώ μας ανακοινώνει ότι τον έχουν συλλάβει και είναι στο κρατητήριο.

Όλες αυτές τις μέρες προσπάθησα και με πίεση, ότι θα πάω στην αστυνομία και με το καλό ότι τον καταλαβαίνω ότι έχει κάποιο πρόβλημα για να πάρω τα χρήματα πίσω.

Από εκεί ξεκινά η κοροϊδία. Κάθε μέρα από ώρα σε ώρα τα χρήματα είτε θα έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό είτε ότι κάποιος θα τα φέρει από κοντά. Οι ημέρες περνούν και εμείς περιμένουμε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στο γραφείο τα χρήματά μας. Ελπίζουμε και εμείς να συνεισφέρουμε στο έργο σας και το πάθημά μας να γίνει μάθημα προς αποφυγήν για άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ