Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Προφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών

Προφυλακιστέος  κρίθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο καθηγητής κατηγορείται για δωροληψία από τους φοιτητές και εκβιασμό και θα μεταφερθεί στις Φυλακέ Νιγρήτας.

Αναφορικά με τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, οδηγείται και αυτός στη φυλακή ενώ μια γυναίκα που συμμετείχε στην δράση του καθηγητή, αφέθηκε ελεύθερη, υπό περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο καθηγητής παρουσιάστηκε κρύβοντας το πρόσωπό του στο δικαστικό μέγαρο Σερρών, προκειμένου να απολογηθεί για τις κακουργηματικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του.

Μετά τις καταγγελίες φοιτητών για τον καθηγητή, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του ενώ εξέδωσε την γνώμη της για την απομάκρυνσή του από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα, μέχρι να βγει και η σχετική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρύτανη του ΤΕΙ, Δημήτρη Χασάπη για την υπόθεση.

Πηγή:www.ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ