Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Προφυλακιστέα η 30χρονη μητέρα του βρέφους που απανθρακώθηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακιστέα η 30χρονη μητέρα του βρέφους που απανθρακώθηκε.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει η 30χρονη μητέρα του βρέφους, που απανθρακώθηκε σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, και του εμπρησμού από αμέλεια, από τον οποίο επήλθε θάνατος, υποστήριξε κατά την απολογία της ότι ο θάνατος του 18 μηνών παιδιού της ήταν ατύχημα. Επικαλέστηκε δε έντονα ψυχολογικά προβλήματα αποδίδοντάς τα στα άσχημα παιδικά χρόνια που πέρασε. Υποστήριξε ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι. Στα 15 της σταμάτησε όπως είπε το σχολείο, ενώ όταν ένα χρόνο πριν την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Το ήταν υιοθετημένη το έμαθε μετά τον θάνατο της μητέρας της. ‘

Το μοιραίο πρωινό

Αναφερόμενη στο θάνατο του βρέφους, είπε ότι το άφησε μόνο το πρωί της περασμένης Πέμπτης, από νωρίς, πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο πρώην σύντροφος της. Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από το θερμαντικό σώμα και το βρέφος κάηκε αβοήθητο, πάνω στο κρεβατάκι του. Όταν γύρισε η 30χρόνη είπε ότι είδε τους καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι είχε μείνει μόνο του για έξι ολόκληρες ώρες στο διαμέρισμα.

Η υπεράσπιση της έχει ζητήσει ήδη τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της, Σπύρος Δημητρίου:  «Το έγκλημα ήταν πως έφυγε πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί. Λόγω της μη λήψης αγωγής έφευγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς, μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ για να μην πέσει» ανέφερε ο συνήγορος της, Σπ. Δημητρίου. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ