Σάββατο 20 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» μεταξύ Σύρων και Αφγανών στις φυλακές Βόλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πόλεμος» μεταξύ Σύρων και Αφγανών στις φυλακές Βόλου

Και νέο περιστατικό βίας μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Βόλου στη Χιλιαδού. Το περασμένο Σάββατο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα επεισόδιο που σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ. Το νέο επεισόδιο έληξε μέσα σε μισή ώρα, όμως οι καταστροφές που προκάλεσαν οι αλλοδαποί με την πρωτοφανή αγριότητά τους ήταν μεγάλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, όλα ξεκίνησαν σε ανύποπτη χρονική στιγμή όταν απλώς διασταυρώθηκαν οι δρόμοι δύο διαφορετικών ομάδων κρατουμένων, Σύρων και Αφγανών, στους διαδρόμους των φυλακών.

Οι 11 αλλοδαποί άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο και παράλληλα να προκαλούν καταστροφές με μανία. Έπεφταν πάνω στις πόρτες από τις εσωτερικές σκοπιές, έσπαγαν τις κάμερες ασφαλείας, κατέστρεφαν τα καλοριφέρ. Τελικά, η ένταση αποκλιμακώθηκε. Κανένας από τους νεαρούς κρατούμενους ή τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς παρά μόνο επιπόλαιους.

Διπλάσιοι κρατούμενοι

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου και οι πρωταίτιοι της συμπλοκής αναμένεται να οδηγηθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο και να τιμωρηθούν ακόμη και με πειθαρχική μεταγωγή. Επισημαίνεται ότι στις φυλακές Βόλου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περί τους 109 νέοι κρατούμενοι ηλικίας 18 έως 21 ετών όταν οι θέσεις είναι συνολικά 54. Το 80% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί και έχουν φυλετικές διαφορές μεταξύ τους ενώ οι συνθήκες κράτησης είναι ασφυκτικές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ