Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σε ποια υπόθεση ψάχνουν απαντήσεις για τη δολοφονία του Αρμένιου παλαιστή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε ποια υπόθεση ψάχνουν απαντήσεις για τη δολοφονία του Αρμένιου παλαιστή

Μέσα σε μια σοβαρή ποινική υπόθεση που είχε εμπλακεί στο παρελθόν, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να φωτίσει τα πρόσωπα των αγνώστων, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 41χρονο A.M.,μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που διέμενε με την σύζυγό και τα δύο παιδιά του στη Γλυφάδα.

Στην εν λόγω  υπόθεση είχαν κατηγορηθεί κυρίως Γεωργιανοί κακοποιοί  για διακίνηση κοκαΐνης και λαθραίων  τσιγάρων  σε όλη την Ευρώπη. Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν ξεκινήσει τότε, το 2012, μετά από πληροφορίες που είχε διαβιβάσει η Αρχή για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Το φορτίο με τα 160 κιλά κοκαΐνη

Από την έρευνα τους οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να σταματήσουν ένα φορτίο 160 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχαν κρύψει τα μέλη του κυκλώματος σε ένα κοντέινερ με μπανάνες. Παράλληλα διαπίστωσαν ότι οι ίδιοι δράστες είχαν προλάβει να φέρουν στην Ελλάδα μια άλλη ποσότητα κοκαΐνης από το Δυρράχιο, μέσα σε ένα φορτίο με κατεψυγμένα κοτόπουλα.

Το όνομα του 41χρονου  πρωταθλητή της Ελληνορωμαϊκής πάλης και διοικητικού εκπροσώπου  της Ορθόδοξης Αρμενικής Εκκλησίας της Ελλάδας, εμφανίστηκε όταν έγιναν άρσεις απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή. Όπως  διαπιστώθηκε,  είχε κοινό λογαριασμό με τον Γεωργιανό αρχηγό του κυκλώματος.

Η κατηγορία που του αποδόθηκε δεν ήταν για τα ναρκωτικά αλλά για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.Τελικά, το 2015 απαλλάχθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του πως είχαν συστήσει εταιρία με τον Γεωργιανό και ότι ο ίδιος δεν είχε ιδέα για τις παράνομες δραστηριότητες του συνεταίρου του. Επρόκειτο για μια μονάδα στην οποία θα εκτρέφονταν γουνοφόρα ζώα στην περιοχή της Καστοριάς, εγχείρημα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ όμως, λόγω της σύλληψης του Γεωργιανού.

«Αξιόλογη προσωπικότητα»

Ο ίδιος είχε εξαρχής αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδονταν. Στη δίκη μάλιστα που έγινε είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισής του σημαίνοντα πρόσωπα της Αρμένικης κοινότητας , όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίας και ο πρώην πρόξενος της Αρμενίας  σε Ελλάδα και Κύπρο και μετέπειτα στα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι είχαν εξάρει το ήθος και την προσωπικότητά του. Όπως είχε πει μεταξύ άλλων ο πρόξενος «Θεωρώ ότι πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες της χώρας μου.

Όσα χρόνια το γνωρίζω πρόκειται για ένα πολύ κοινωνικό, δραστήριο και εργατικό άνθρωπο. Είναι ανήσυχο  και δημιουργικό πνεύμα και γνωρίζω ότι δραστηριοποιείται επί σειρά ετών σε παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Υπήρξε πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια απασχολήθηκε έως και σήμερα ως προπονητής της ελληνικής ομάδας ελληνορωμαϊκής πάλης.

Διατηρεί ταξιδιωτικό γραφείο στην Αρμενία και συνεργάζεται με ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία στην Αρμενία, το οποίο ναυλώνει τσάρτερς για Ελλάδα. Ταυτόχρονα διατηρεί πρακτορείο ΟΠΑΠ  στην Θεσσαλονίκη με τον ολυμπιονίκη ξάδερφος του και έχει αναλάβει την διεύθυνση ενός εστιατορίου στην πλάκα. Σε όλη του αυτή την προσπάθεια έχει βέβαια κοντά του τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι τον εκτιμούν, τον αγαπούν και τον στηρίζουν οικονομικά και συναισθηματικά. Προέρχεται από μία από τις πιο αγαπητές και αξιοπρεπής οικογένειας Αρμενίας.

Ομοίως η σύζυγος του προέρχεται από πολύ εύπορη οικογένεια και ο πατέρας του υπήρξε υφυπουργός ατομικής ενέργειας στην χώρα μου. Για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Καστοριά με είχε ενημερώσει κατά το παρελθόν και μάλιστα την θεωρούσα καλή επενδυτική κίνηση. Αρχές του 2013 με ενημέρωσε για την τεράστια ζημιά που υπέστη εξαιτίας ενός εκ των συνεταίρων του και μου ζήτησε να του βρω πιθανούς επενδυτές, οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν να ολοκληρώσουν  το  συγκεκριμένα επενδυτικό σχέδιο.»

Τίποτε δεν τον ανησυχούσε

Αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας του, γυρνούν το ρολόι προς τα πίσω ψάχνοντας την άκρη του νήματος σε εκείνη την υπόθεση ερευνώντας από την αρχή πρόσωπα και καταστάσεις που πιθανόν θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα  των δύο ανδρών που τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που διέμενε με την σύζυγό και τα δύο παιδιά του, άνθρωποι που τον γνώριζαν λένε ότι ουδέποτε είχε δείξει να φοβάται κάτι.

Όπως δηλώνει στη “R” ο γνωστός  ποινικολόγος Ηλίας Χαρίτος που τον είχε υπερασπιστεί:

«Η είδηση του θανάτου του και μάλιστα με τέτοιο βίαιο τρόπο πραγματικά με συγκλόνισε. Καθ´ όλη τη διάρκεια της γνωριμίας μας και της επαγγελματικής μας συνεργασίας από το έτος 2012, έως και σήμερα, δεν είχα αντιληφθεί, αλλά ούτε και εκείνος μου είχε αναφέρει, ότι κάτι τον φόβιζε ή τον ανησυχούσε ή ότι είχε ανοικτές υποθέσεις. Άλλωστε επρόκειτο για ένα φιλήσυχο οικογενειάρχη, εξέχον μέλος της κοινότητας των εν Ελλάδι Αρμενίων και της αρμένικής μητροπόλεως, με έντονη φιλανθρωπική προσφορά και κοινωνική δράση».

Η επίσης δικηγόρος του, Ράνια Παριανού διευκρινίζει ότι

«Τα τελευταία χρόνια οι μοναδικές υποθέσεις που τον απασχολούσαν ήταν αποκλειστικά αστικής φύσεως διάφορες (κάποιες συντελεσθείσες πολεοδομικές παραβάσεις τις οποίες είχε καταγγείλει και η δικαστική ρύθμιση κάποιων τραπεζικών προϊόντων που είχε λάβει). Μάλιστα από όσο γνωρίζω είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην οργάνωση ενός δημοτικού γυμναστηρίου για να προπονεί νέους αθλητές στο Ολυμπιακό άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης».

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ