Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σπείρα διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα! Σχεδόν 6.000.000€ η χασούρα από φόρους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σπείρα διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα! Σχεδόν 6.000.000€ η χασούρα από φόρους!

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, η οποία σε αποθηκευτικό χώρο βρήκε και κατάσχεσε περισσότερα από 18 εκατομμύρια τσιγάρα και πάνω από 8,6 τόνους λαθραίου καπνού.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τρεις ημεδαποί και αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – περιλαμβάνει έναν ακόμα συνεργό τους – για σύσταση συμμορίας, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πάνω από 5.000.000 ευρώ

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, από τον Μάρτιο του 2018, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την αποφυγή καταβολής ανάλογου νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις παθούσες εταιρείες καπνικών προϊόντων

Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που είχε νοικιάσει συνεργός της οργάνωσης, ενώ τα λοιπά μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με τη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό του με καπνικά προϊόντα. Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι υπολογίζονται συνολικά (5.791.686,29) ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ