Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στα χέρια της αστυνομίας ανήλικοι ληστές (13 και 14 ετών)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα χέρια της αστυνομίας ανήλικοι ληστές (13 και 14 ετών)

Ένα ζευγάρι αδίστακτων ανήλικων κακοποιών που επιδίδονταν καθημερινά σε ληστρικές επιθέσεις σε βάρος περαστικών στη Λαμία, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών,  όταν τους ακινητοποίησαν περαστικοί ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα.

Οι δύο Ρομά,, μια 14χρονη και ένας 13χρονος,  εντόπισαν το μεσημέρι της Κυριακής έναν 77χρονο που περπατούσε στο δρόμο, όρμησαν πάνω του, τον χτύπησαν και του άρπαξαν 15 ευρώ και μια κάρτα ανάληψης. Όμως, το βράδυ της ίδιας μέρας το… αχόρταγο δίδυμο βγήκε στους δρόμους της Λαμίας αναζητώντας το επόμενο θύμα, το οποίο βρήκαν στο πρόσωπο ενός 46χρονου  που του επιτέθηκαν.  Ωστόσο, εκείνος δεν ήταν τόσο εύκολος στόχος όπως ο γέροντας και αντιστάθηκε, καταφέρνοντας με τη βοήθεια περαστικών να ακινητοποιήσει τους δυο ληστές.

Δικογραφία για ληστεία και απόπειρα ληστείας

Λίγο αργότερα τους παρέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τους προσήγαν στην Ασφάλεια και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι δυο πιτσιρικάδες χρησιμοποιούσαν και άλλη μέθοδο για να ληστέψουν περαστικούς. Πλησίαζαν με ύφος θλιμμένο το υποψήφιο θύμα και ζητούσαν βοήθεια λέγοντας μια λυπηρή ιστορία για τη ζωή τους…

Όταν ο φιλεύσπλαχνος περαστικός αποφάσιζε να ανοίξει το πορτοφόλι του για να τους βοηθήσει, τα “κακόμοιρα παιδάκια” γίνονταν άγριοι ληστές, τον χτυπούσαν, άρπαζαν τα χρήματα και το έβαζαν στα πόδια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ