Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στη «φάκα» ιδιοκτήτης καφέ που πουλούσε ποτά με… κάνναβη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη «φάκα» ιδιοκτήτης καφέ που πουλούσε ποτά με… κάνναβη

Ποτά με κάνναβη πουλούσε 40χρονος σε μπαρ της Θεσσαλονίκης αλλά βρέθηκε με χειροπέδες και «έδωσε» τον προμηθευτή του ο οποίος διατηρούσε επίσης καφέ-μπαρ στην Αθήνα! Ο 45χρονος «χημικός» μπάρμαν πουλούσε και άλλα τα οποία ονόμαζε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί τελωνειακού κώδικα, όπως επίσης για νοθεία τροφίμων και απάτη.

Από την έρευνα που έγινε στην επιχείρηση του 40χρονου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων : Δέκα οκτώ μπουκάλια (των 100 ml), που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, χωρίς παραστατικά έγγραφα, μία πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη 160,4 gr., και κατεργασμένη κάνναβη, καθαρού βάρους 115 gr.

Σε έρευνα στην επιχείρηση του 45χρονου στην Αθήνα κατασχέθηκε γυάλινο βάζο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.054 gr., 145 μπουκάλια αλκοόλ με κάνναβη, αποκόμματα μεταφορικών εταιριών, όπως επίσης 290 μπουκάλια (των 100 ml) που περιείχαν λάδι με κάνναβη, τα οποία φέρεται να πουλούσε ο ίδιος ως καλλυντικά με δήθεν θεραπευτικές ιδιότητες, παρότι ο ΕΟΦ -όπως περιγράφεται στη δικογραφία- δεν έχει αδειοδοτήσει καμία εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση τέτοιων προϊόντων, αναφέροντας ότι υπάρχει σχετική παραπληροφόρηση του κοινού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ