Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στη φάκα σπείρα με 32 διαρρήξεις στο ενεργητικό της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φάκα σπείρα με 32 διαρρήξεις στο ενεργητικό της

Στα χέρια των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης σπείρα που είχε γίνει ο φόβος και τρόμος των νοικοκυριών!

Μετά από συντονισμένες έρευνες οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν εννέα άτομα, ενώ ταυτοποίησαν ακόμα τρία ηλικίας από 26 έως 49 ετών, μέλη συμμορίας που τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν κάνει 32 διαρρήξεις με λεία πάνω από 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η φερόμενη δράση της συμμορίας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγες μέρες, διάστημα κατά το οποίο τα κατηγορούμενα ως μέλη της, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκαναν τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, εκ των οποίων τις 30 στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και από μία σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, προκειμένου οι δράστες να μην κινήσουν τις υποψίες σε περίπτωση αστυνομικών ελέγχων τοποθετούσαν τα κλεμμένα κοσμήματα σε λούτρινα αρκουδάκια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά  δύο γυναίκες -η μία συνελήφθη, η άλλη έχει ταυτοποιηθεί- παρακολουθούσαν τα σπίτια «στόχους» και ενημέρωναν τους υπολοίπους για τις ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες τους. Μετά τις διαρρήξεις στο εσωτερικό των σπιτιών δυο άλλα μέλη που επίσης συνελήφθησαν έπαιρναν τα κλοπιμαία. Ένας εξ αυτών μάλιστα διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο, η άδεια του οποίου όμως ανακλήθηκε πρόσφατα, λόγω εμπλοκής του σε άλλες υποθέσεις κλεπταποδοχής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ