Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στις κάμερες κυκλοφορίας ψάχνει η Αντιτρομοκρατική τους ενόχους για το χτύπημα στον ΣΚΑΙ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις κάμερες κυκλοφορίας ψάχνει η Αντιτρομοκρατική τους ενόχους για το χτύπημα στον ΣΚΑΙ

Πυρετώδεις είναι οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις του Σκάι και της εφημερίδας «Καθημερινή», στο Νέο Φάληρο, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν σε εικόνα το αυτοκίνητο των τρομοκρατών και τη μοτοσικλέτα της ομάδας υποστήριξης που τους κάλυπτε. Οι αστυνομικοί εξέτασαν καρέ καρέ τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου.

Με κατεύθυνση προς την Αθήνα

Τις επίμαχες στιγμές μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα να κινούνται με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Όπως εκτιμούν, πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να προσεγγίσουν το κτίριο του Σκάι και να κρεμάσουν την ισχυρή βόμβα στα κιγκλιδώματα του οδοστρώματος. Στην ίδια εικόνα έχει αποτυπωθεί και μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες, οι οποίοι ακολουθούν από απόσταση το αυτοκίνητο, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα μετά την ισχυρή έκρηξη να φλέγεται στην περιοχή των Ανω Πετραλώνων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μάρκας Opel και τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλωθεί η κλοπή του, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν παραποιημένες και αντιστοιχούσαν σε παρόμοιο όχημα. Οι ειδικοί από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το ερευνούν εξονυχιστικά, προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία και ίχνη που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών.

Χωρίς απόκρυψη αριθμού

Οι κλήσεις των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων από τους τρομοκράτες έγιναν από κινητό τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη αριθμού και τώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το στίγμα, αν και θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για κινητό «φάντασμα», το οποίο βέβαια οι χρήστες του θα φρόντισαν να πετάξουν μετά τα δύο τηλεφωνήματα.

Οπως διαπιστώθηκε από τις επιτόπιες έρευνες, ήταν μελετημένος ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες είχαν κρεμάσει τη βόμβα στα κιγκλιδώματα της λεωφόρου, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του φορέα του μηχανισμού καλυπτόταν από το ρείθρο της γέφυρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος να στραφεί προς το κτίριο του Σκάι, όπως ήθελαν οι τρομοκράτες για να προκαλέσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερες υλικές ζημιές, πράγμα που δείχνει εμπειρία.

Έμπειρος ο “κατασκευαστής”

Αλλά και το βάρους περίπου 10 κιλών «κοκτέιλ» εκρηκτικών που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές δείχνει ότι διαθέτει εμπειρία και ο κατασκευαστής του ωρολογιακού μηχανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος «μαγείρεψε» TNT, αμμωνιοδυναμίτιδα και νιτρικό αμμώνιο με τρόπο αριστοτεχνικό, ώστε να προκαλέσει μια «τέλεια» έκρηξη η οποία -εκτός από τις ιδιαίτερα εκτεταμένες ζημιές- εξαφάνισε και τα όποια ίχνη του, όπως γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ