Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο εδώλιο και πάλι οι ληστές των κοσμηματοπωλείων της Κρήτης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο και πάλι οι ληστές των κοσμηματοπωλείων της Κρήτης

Αδυναμία στα… χρυσοχοεία φαίνεται ότι είχαν οι δύο κατηγορούμενοι για σειρά ληστειών, στην Κρήτη που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 32χρονο από την Κρήτη και έναν 36χρονο Αρμένιο οι οποίοι, πριν από δύο χρόνια καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε βαριές ποινές για ληστείες και απόπειρες ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2015 στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Τον Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης  είχε επιβάλει στον 36χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 105 ετών και 6 μηνών, ενώ στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών. Και για τους δύο  καταδικασθέντες, εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια.

Η δράση τους είχε σταματήσει στις 12 Ιουνίου του 2015, όταν επιχείρησαν να ληστέψουν -χωρίς επιτυχία- το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου «Creta Maris» και να πάρουν κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ στη Χερσόνησο. Στη συνέχεια ωστόσο συνελήφθησαν από αστυνομικούς ύστερα από ανταλλαγή πυρών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ