Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Συνέλαβαν αλλοδαπό για απάτη με κάρτες – κλώνους και λεία 1.300.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν αλλοδαπό για απάτη με κάρτες – κλώνους και λεία 1.300.000 ευρώ

Συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείται από τις διωκτικές αρχές της Γερμανίας ως μέλος κυκλώματος, το οποίο υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και κατασκεύαζε στη συνέχεια κάρτες – κλώνους, με τις οποίες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που ξεπερνάει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 52χρονο, υπήκοο Σκοπίων, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, κατά την είσοδό του σε ελληνικό έδαφος από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών. Σήμερα το μεσημέρι ο καταζητούμενος προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.

Τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο καταζητούμενος διώκεται διότι πριν από 13 χρόνια, το 2006, «μπλόκαρε» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών. Όπως περιγράφεται, η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου. Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.

Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο 52χρονος, μαζί με δύο συνεργούς του. Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των χωρών που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr