Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας Ρομά που είχαν διαπράξει πάνω από 70 ληστείες (φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας Ρομά που είχαν διαπράξει πάνω από 70 ληστείες (φωτογραφίες)

Φόβος και τρόμος είχε γίνει σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική, τα τελευταία δυο χρόνια, μια συμμορία Ρομά που είχαν διαπράξει πάνω από 70 ληστείες σε μίνι μάρκετ, περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τρία από τα δέκα μέλη της συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τα υπόλοιπα που αναζητούνται.

Καταφύγιο στους καταυλισμούς Ρομά

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, η συμμορία λήστευε σπίτια και επιχειρήσεις από τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, μέχρι την Κηφισιά και την Εκάλη! Αμέσως μετά τις ληστείες, οι δράστες έβρισκαν καταφύγιο στους καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν εδώ και ένα χρόνο εντατικές έρευνες για να ταυτοποιήσουν τα μέλη της άγριας συμμορίας και, τελικά, κατάφεραν να  συλλάβουν τρία από αυτά με παράλληλες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν στους δυο καταυλισμούς που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα. Χθες, οι δυο από τους συλληφθέντες ηλικίας 27 και 25 ετών προφυλακίστηκαν, ενώ ο 19χρονος συνεργός τους θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Η “Espresso” φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση της σπείρας, στα οποία τα μέλη της απεικονίζονται  να απειλούν τα θύματα διαδοχικών ληστειών με λοστούς, πιστόλια και κατσαβίδια. Μάλιστα, σε μια από τις φωτογραφίες απεικονίζεται ένας καταστηματάρχης, τον οποίο οι κακοποιοί έχουν ρίξει στο δάπεδο, ώστε να αρπάξουν ολόκληρη την ταμειακή μηχανή του μαγαζιού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ