Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συνελήφθη Αλβανός κηπουρός που έχει «κλαδέψει» πάνω από 56 σπίτια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη Αλβανός κηπουρός που έχει «κλαδέψει» πάνω από 56 σπίτια!

Εργαζόταν ως κηπουρός αλλά ήταν άσσος στις διαρρήξεις! Ο λόγος για έναν Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη στο Μαρκόπουλο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας , καθώς είχε «ρημάξει» δεκάδες εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 56 περιπτώσεις, ωστόσο η αστυνομία εκτιμά ότι είναι περισσότερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης – μαζί με άγνωστους συνεργούς του – από το 2012 εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές συσκευές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να μπορέσουν να μπουν σε οικίες έβγαζαν μέχρι και τα προστατευτικά κάγκελα.

Ο αλλοδαπός εργαζόταν ως κηπουρός στην περιοχή και έτσι είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο…

Μάλιστα, είχε διοχετεύσει μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην Αλβανία. Από την κατ’ οίκον έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος εργαλείων, αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρια και φυσίγγια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ