Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη (και αφέθηκε ελεύθερος) ύποπτος για την δολοφονία της δημοσιογράφου στην Βουλγαρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη (και αφέθηκε ελεύθερος) ύποπτος για την δολοφονία της δημοσιογράφου στην Βουλγαρία

Ένας άνδρας με Ρουμανική υπηκοότητα και διαβατήριο Μολδαβίας είναι ο πρώτος ύποπτος που συνελήφθη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, όμως λίγες ώρες μετά ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, διότι οι Αρχές δεν είχαν επαρκείς αποδείξεις για να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.

Έτσι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται πάλι στο μηδέν με τον χρόνο να είναι αντίπαλος τους μια και η δολοφονία αυτή απασχολεί τα ΜΜΕ.

Να θυμίσουμε ότι η 30χρονη  είχε βρεθεί χτυπημένη, στραγγαλισμένη και βιασμένη σε πάρκο της πόλης πριν λίγες μέρες. Η κοπέλα ήταν διοικητική υπεύθυνη και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου TVN Ruse, και για την δολοφονία της οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, τόσο την προσωπική, όσο και την επαγγελματική της ζωή.

Παρουσίαζε εκπομπή αφιερωμένη σε κοινωνικά θέματα στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της πόλης Ρούσε, σημαντικού λιμανιού στο Δούναβη, στα σύνορα με τη Ρουμανία. Στην τελευταία εκπομπή, στις 30 Σεπτεμβρίου, μεταδόθηκε συζήτηση με δύο γνωστούς ερευνητές δημοσιογράφους, τον Βούλγαρο Ντίμιταρ Στογιάνοφ και τον Ρουμάνο Ατίλα Μπίρο, που ερευνούν υποθέσεις ενδεχόμενης απάτης σχετικά με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με την εμπλοκή επιχειρηματιών και πολιτικών.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας αυτής. Η υπόθεση είχε προκαλέσει την αντίδραση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ