Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη ο Έλληνας Αρσέν Λουπέν που είχε «αδυναμία» στα πολυτελή αυτοκίνητα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Έλληνας Αρσέν Λουπέν που είχε «αδυναμία» στα πολυτελή αυτοκίνητα

Μετά από πολύμηνες έρευνες έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ένας 38χρονος Έλληνας με «αδυναμία» στα πολυτελή αυτοκίνητα, ο οποίος κατάφερνε να ξεφεύγει με δεξιοτεχνικό τρόπο και γι’ αυτό του είχαν δώσει το προσωνύμιο “Αρσέν Λουπέν”, του πολυμήχανου κλέφτη.

Ο 38χρονος θεωρείται ένας από τους πλέον εξειδικευμένους στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων συγκεκριμένης Γερμανικής μάρκας, αλλά και μιας Βρετανικής φίρμας που θεωρούνταν το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης από την δεκαετία του 60 και μετά.

Εξελιγμένα μηχανήματα

Μάλιστα, είχε στην κατοχή του ειδικά μηχανήματα για να τα κλέβει και συγκεκριμένα λογισμικά ηλεκτρονικού υπολογιστή με τα οποία απενεργοποιούσε τα ιμομπιλάϊζερ των οχημάτων που είχε βάλει στο μάτι.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Διαρρηκτών και Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, ο 38χρονος δεχόταν παραγγελίες για κλεμμένα πολυτελή οχήματα απευθείας από την Αλβανία και την Βουλγαρία, όπου είχε φθάσει η φήμη του! Όταν ο πελάτης του παρήγγειλε το αυτοκίνητο που ήθελε, εκείνος το εντόπιζε και έβαζε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Αφού έβρισκε πού διέμενε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος, πήγαινε τα βράδια στην περιοχή και άνοιγε το αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά, με τα μηχανήματα που διέθετε. Στη συνέχεια,  με μια ειδική “φύσα” που προσάρμοζε στον μηχανισμό του τιμονιού, έβαζε μπροστά την μηχανή χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο!

Σε απόμερους δρόμους σκεπασμένο με κουκούλα        

Έπειτα, ο 38χρονος πάρκαρε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε απόμερους δρόμους σκεπασμένο με κουκούλα, περιμένοντας να διαπιστώσει εάν ο ιδιοκτήτης διέθετε σύστημα εντοπισμού GPS. Όταν διαπίστωνε ότι το αυτοκίνητο δεν εντοπίζονταν, τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου του. Εντόπιζε ένα παρόμοιο όχημα με το ίδιο χρώμα και πλαστογραφούσε τις πινακίδες ή τις έκλεβε απευθείας.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” τις τοποθετούσε στο κλεμμένο όχημα και το “έδιωχνε” στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία, αφού πρώτα εισέπραττε την αμοιβή του. Μάλιστα, από αυτή την «δουλειά» ο 38χρονος “Αρσέν Λουπέν” φέρεται να είχε αποκομίσει 400.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ