Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Την Τρίτη η απολογία του κοσμηματοπώλη -Για ποια αδικήματα κατηγορείται (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την Τρίτη η απολογία του κοσμηματοπώλη -Για ποια αδικήματα κατηγορείται (video)

Δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστώνος στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίστηκε από την αστυνομία και αναμένεται σε λίγη ώρα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στην κίνηση αυτή  προχωρούν οι αρχές μετά την εξέταση των στοιχείων για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν το βίντεο στο οποίο ξεδιπλώνεται λεπτό προς λεπτό το χρονικό της επίθεσης και όσα ακολούθησαν όταν ο δράστης  εγκλωβίστηκε στο κατάστημα και αρπάζοντας έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει τη γυάλινη είσοδο για να βγει στο δρόμο και να εξαφανιστεί. Οι εικόνες του βίντεο είναι σκληρές καθώς ο άνδρας που επιχειρούσε τη ληστεία στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρασε μέσα από τη τζαμαρία και τραυματίστηκε από τα σπασμένα τζάμια και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Προθεσμια για την Τρίτη

Προθεσμία για την Τρίτη το πρωι ζήτησε και έλαβε ο κοσμηματοπώλης, που οδηγήθηκε σε ανακριτή μετά το θάνατο επίδοξου ληστή στο κοσμηματοπωλείο του σήμερα το πρωί. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για τα αδικήματα επικίνδυνης σωματικής βλάβης(πλημμέλημα) και αυτό της θανατηφόρας βλάβης(κακούργημα, όταν η σωματική βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο) και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον 23ο τακτικό ανακριτή όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Υπενθυμιζεται, ότι έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα ακόμη άτομο, που καταγράφηκε σε βίντεο- μαζί με τον κοσμηματοπώλη- να κλωτσούν τον επίδοξο ληστή. Ο τελευταίος στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρα μέσα από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική θα είναι η νεκροψία- νεκροτομή, που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του επίδοξου ληστή.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος κύριος Αναγνωστόπουλος

Ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε ότι στην προκειμένη περίπτωση :

«Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ