Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη Ρουμάνα μαστροπός που καταζητείται 7 χρόνια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη Ρουμάνα μαστροπός που καταζητείται 7 χρόνια

Χειροπέδες σε μια διεθνώς καταζητούμενη Ρουμάνα που συμμετείχε σε κύκλωμα μαστροπείας αλλά παρέμενε άφαντη για επτά ολόκληρα χρόνια, πέρασαν οι άντρες του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της 51χρονης εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία ότι παρείχε τις «πολύτιμες» υπηρεσίες της σε κύκλωμα trafficking γυναικών στη Ρουμανία, καθώς φέρεται ότι «δάνειζε» τα διαμερίσματά της στους μαστροπούς για να φυλακίζουν εκεί μέσα τα θύματά τους τα οποία εξωθούσαν στην πορνεία!

Η καταζητούμενη είχε κρυφτεί στην πόλη της Μακεδονίας για να αποφύγει τη σύλληψη, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε αφού οι αστυνομικοί την εντόπισαν στον Εύοσμο το απόγευμα της Δευτέρας και τη συνέλαβαν σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος των ρουμανικών διωκτικών αρχών.

Από το 2010 ως και το 2012

Η 51χρονη αλλοδαπή οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών και ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοσή της στην πατρίδα της. Η Ρουμάνα θα παραδοθεί στη ρουμανική Αστυνομία και κατόπιν θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία που θα της ορίσει ημερομηνία για να δικαστεί. Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, η 51χρονη διώκεται στη Ρουμανία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται στα διωκτικά έγραφα των ρουμανικών αρχών, η ίδια φέρεται να συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων από το 2010 ως και το 2012. Μάλιστα, κατηγορείται ότι φιλοξενούσε σε διαμερίσματα που ήταν δικής της ιδιοκτησίας, κοπέλες  τις οποίες εξέδιδε το κύκλωμα σε άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων και επαγγελμάτων, αποκομίζοντας έτσι μερίδιο από τα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ