Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνελήφθη 5μελης σπείρα με 35 κλοπές (σε 5 μήνες) στο ενεργητικό της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη 5μελης σπείρα με 35 κλοπές (σε 5 μήνες) στο ενεργητικό της

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έβαλαν επιτέλους τέλος στη δράση 5μελούς σπείρας που είχε γίνει εφιάλτης για τους κατοίκους της Τρίπολης.

Από τις 22 του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχαν διαπράξει 35 κλοπές και τέσσερις απόπειρες με λεία οχήματα, αλλά και μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα είδη συνολικής αξίας άνω των 13.000 ευρώ!

Συνελήφθησαν, δύο 18χρονοι και δύο 17χρονοι, αλβανικής υπηκοότητας καθώς και ένα ανήλικο Ελληνόπουλο που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν κλέψει 17 δίκυκλα, ένα αυτοκίνητο και ένα ποδήλατο, είχαν διαρρήξει δέκα οχήματα και πέντε καταστήματα, τρία από τα οποία σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ είχαν κλέψεικαι την τσάντα μιας γυναίκας! Επιπλέον, ενέχονται σε τέσσερις απόπειρες κλοπής, τρεις σε οχήματα και μία σε κατάστημα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών και σε άλλους χώρους, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο ποδήλατα, τρία κινητά και μέρος από τα κλεμμένα αντικείμενα, ενώ στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκε ένα… μεσαιωνικό σπαθί! Ακόμη, βρέθηκαν το αυτοκίνητο, δύο δίκυκλα και το ποδήλατο. Όλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ έχουν ήδη αποδοθεί τα περισσότερα δίκυκλα που είχαν βρεθεί πριν εξαρθρωθεί η σπείρα.

Οι πέντε νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο Έλληνας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ