Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τέξας: Αστυνομικός πάνω σε άλογο τραβά με σχοινί Αφροαμερικανό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέξας: Αστυνομικός πάνω σε άλογο τραβά με σχοινί Αφροαμερικανό

Διεθνή κατακραυγή, με τα σχόλια περί προώθησης ρατσιστικών ιδεολογιών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, προκάλεσε φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται αστυνομικός πάνω σε άλογο να τραβά με σκοινί Αφροαμερικανό. Για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Τέξας έσπευσε να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της Αστυνομίας, της κομητείας Γκάλβεστον, ο οποίος τόνισε ότι δεν έγινε σωστή εκτίμηση του συμβάντος.

Οι σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν, πάντως, να κάνουν την εμφάνισή τους, με τις αναφορές περί εικόνων που παραπέμπουν σε εποχές δουλείας να είναι πολλές.

Ο Ντόναλντ Νίλι συνελήφθη για ποινικό αδίκημα, Οι Αρχές διευκρινίζουν, επιχειρώντας να ρίξουν τους τόνους, ότι ο άνδρας δεν ήταν δεμένος με σκοινί αλλά με χειροπέδες.

Η πρακτική κατά την οποία ύποπτος για τέλεση αδικήματος δένεται με σκοινί και η αστυνομία τον τραβά πάνω σε άλογο εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται κατά περίπτωση στην κομητεία Γκάλβεστον. Πλέον όμως, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι, εξετάζεται κατάργηση της συγκεκριμένης μεθόδου τιμωρίας.

Ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης της κομητείας Γκάλβεστον, Λίον Φίλιπς, μίλησε από την πλευρά του για ντροπιαστική στιγμή, ενώ τόνισε πως ο Αφροαμερικανός έπασχε από ψυχική ασθένεια οπότε οι αστυνομικοί θα έπρεπε να περιμένουν να καταφθάσει περιπολικό ανεξάρτητα από τον χρόνο αναμονής.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ