Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τα fake news σκότωσαν έναν άνθρωπο! Τον λιντσάρισαν μέχρι θανάτου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα fake news σκότωσαν έναν άνθρωπο! Τον λιντσάρισαν μέχρι θανάτου

Ένας άνδρας λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου σε προάστιο της Μπογκοτά της πρωτεύουσας της Κολομβίας από πλήθος κόσμου που τον κατηγορούσε ότι είχε απαγάγει παιδιά. Όμως αυτό έγινε βάσει ψευδών καταγγελιών σε βάρος του που διέσπειραν χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας καθώς και άλλα έξι πρόσωπα που κατηγορούνταν πως «ευθύνονταν για την εξαφάνιση και την απαγωγή ανηλίκων», δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα «150 και πλέον ανθρώπων» στο προάστιο Σιουδάδ Μπολίβαρ, δήλωσε ο στρατηγός Χούβερ Πενίγια, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπογοτά.

Αστυνομικοί έσπευσαν να επέμβουν για να σώσουν τους ανθρώπους οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση, που είχαν καταφύγει σε ένα ακίνητο, όμως όταν έφθασαν τρεις είχαν ήδη τραυματιστεί σοβαρά, ανάμεσά τους και ο άνδρας που υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ διακομιζόταν σε νοσοκομείο.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οκτώ από τους δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν. Και όλα αυτά συνέβησαν με αφορμή τη «φήμη» που κυκλοφορεί εδώ και εβδομάδες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κάνει λόγο για την «υποτιθέμενη απαγωγή έξι ανηλίκων». Η αρχές το είχαν διαψεύσει αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτραπεί το λιντσάρισμα.

Η Σιουδάδ Μπολίβαρ είναι μια από τις φτωχότερες συνοικίες της πρωτεύουσας της Κολομβίας και σε αυτήν καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ