Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τους κλέβουν πετρέλαιο θέρμανσης μπροστά στα μάτια τους! Το απίστευτο νέο κόλπο τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τους κλέβουν πετρέλαιο θέρμανσης μπροστά στα μάτια τους! Το απίστευτο νέο κόλπο τους

Όλα ξεκίνησαν από αιφνιδιαστική έφοδο του Τελωνείου, που έκανε έλεγχο σε βυτιοφόρα πριν και μετά την διαδικασία διανομής πετρελαίου θέρμανσης.

Βρέθηκαν βυτιοφόρα που δεν έφεραν πιστοποιητικό επικίνδυνου φορτίου, δε διέθεταν ειδικό πιστοποιητικό του ΚΤΕΟ, έφεραν ρολόγια μέτρησης χωρίς σφραγίδες και κυρίως δεν διέθεταν παραστατικά για να φαίνεται ποιά ήταν η ποσότητα που ξεκίνησαν, πόση διέθεσαν και ποιό είναι το υπόλοιπο στα βυτία τους.

Έτσι, αν για παράδειγμα το βυτίο ξεκίνησε από το πρατήριο με 1000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και παρέδωσε με απόδειξη 500, τότε το υπόλοιπο στο βυτίο πρέπει να είναι 500 λίτρα. Αν όμως ο έλεγχος δείξει 550, απλούστατα ο καταναλωτής που πλήρωσε 500, παρέλαβε 450!

Διπλό σύστημα σωληνώσεως

Ένα όμως ιδιαίτερα σοβαρό εύρημα ήταν το διπλό σύστημα σωληνώσεως και διπλό ντεπόζιτο! To βυτίο είναι στην πραγματικότητα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, και στη μέση υπάρχει ένα μη ορατό διαχωριστικό.

Ταυτόχρονα υπάρχει μια βάνα που αντί να οδηγεί το καύσιμο στο ντεπόζιτο του καταναλωτή το οδηγεί στο δεύτερο χώρισμα του βυτίου. Ο καταναλωτής, αν έχει παραγγείλει 1.000 λίτρα, όταν βλέπει να γράφει το ρολόϊ του βυτίου 900 λίτρα και εκείνος περιμένει να παραλάβει άλλα 100, τότε το ρολόϊ γυρίζει, αλλά αντί τα 100 λίτρα να πηγαίνουν στο ντεπόζιτο του, απλά μετακομίζονται από το ένα χώρισμα του βυτίου στο άλλο!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ