Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Το κύκλωμα της Κρήτης, ο 17χρονος «Εσκομπάρ τζούνιορ» και η νέα σύλληψη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το κύκλωμα της Κρήτης, ο 17χρονος «Εσκομπάρ τζούνιορ» και η νέα σύλληψη

Δυο χρόνια μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Κρήτη, τα νήματα του οποίου κινούσε ο 45χρονος πατέρας του με τη συμμετοχή της συζύγου του και μητέρας του, ο ανήλικος γιος τους που πέρασε ένα διάστημα στη φυλακή έδειξε ότι ακολουθεί τα ίχνη τους!

Ο 17χρονος –σήμερα- «Εσκομπάρ τζούνιορ» συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Ηράκλειο να οδηγεί μοτοσικλέτα που ακινητοποιήθηκε για έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε 918 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης! Το αγόρι προσήχθη στην Δίωξη Ναρκωτικών και στη συνέχει παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την πώληση.

Ισόβια στον εγκέφαλο

Η οικογενειακή σπείρα είχε εξαρθρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν οι αρχές είχαν βρει θαμμένα στο χωράφι της οικογένειας πέντε αεροστεγή μπολ που περιείχαν συνολικά τρία κιλά και 224 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία είχε φέρει ο 43χρονος –τότε- πατέρας από την Ολλανδία για να τα διακινεί σε πελάτες με «χοντρό» πορτοφόλι στην Κρήτη. Γι’ αυτό, καταδικάστηκε σε ισόβια τον Ιούνιο του 2017 και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Προπομπός στη μεταφορά ναρκωτικών και «εισπράκτορας»

Ο 15χρονος –τότε- γιος του συνελήφθη στο αεροδρόμιο όπου πήγε να τον παραλάβει και εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε άλλοτε ως προπομπός στη μεταφορά ναρκωτικών και άλλοτε ως «εισπράκτορας». Μετά από τέσσερις μήνες κράτησης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στην Κόρινθο, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων τον είχε κρίνει αθώο.

Μόλις πριν από δυο εβδομάδες, η 38χρονη μητέρα του μικρού, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς αναστολή, υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για να βρίσκεται κοντά στα τρία της παιδιά. Όμως, το αίτημα απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ