Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το χρονικό του τρόμου: Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, σκότωσε τον ηθικό αυτουργό στις φυλακές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το χρονικό του τρόμου: Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, σκότωσε τον ηθικό αυτουργό στις φυλακές

Από συγκρατούμενο στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται κατά τις αρχές να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο Αλβανός κρατούμενος Άλμπερτ Μπάκο, ο οποίος την Τετάρτη θα καθόταν στο εδώλιο προκειμένου να δικαστεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.

Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης:  «Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Πως έγινε

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου το θύμα είχε μεταφερθεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Δομοκού.  Το θύμα Άλμπερτ Μπάκο είχε συλληφθεί το 2014, όταν για τα μάτια μιας χορεύτριας είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 14 άτομα.  Σήμερα το πρωί έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο προκειμένου να δικαστεί την Τετάρτη ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στον Κορυδαλλό κρατήθηκε στο ίδιο κελί με τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, στην πέμπτη πτέρυγα του Κορυδαλλού.  Κάποια στιγμή, άγνωστο τι προηγήθηκε, ένας εκ των συγκρατουμένων του, τού επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ενώ και οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν. Εκείνος στην προσπάθειά του να γλιτώσει άρχισε να τρέχει και κατάφερε να φτάσει στο ισόγειο λίγα μέτρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι τον καταδίωξαν και δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν με το μαχαίρι, κατασφάζοντάς τον, μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών.  Εκ των δολοφόνων του Μπάκο φέρεται να είναι ο ένας εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Η απόπειρα κατά Αντωνόπουλου

Ο Άλμπερτ Μπάκο, μαζί με έναν ακόμη κακοποιό συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε δώσει ο Αριστείδης Φλώρος από την υπόθεση της HELLAS – Energa Power. Από την πλευρά ο Φλώρος υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσουν τους και να πουν την αλήθεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ