Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ

Στη σύλληψη τριών ανδρών για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από κουκουλοφόρους που τον καταδίωξαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του, προχώρησε η Αστυνομία. Οι τρεις συλληφθέντες διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ληστεία.

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Απριλίου του 2017 στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο άτυχος νεαρός επέστρεφε από αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στη θέα των ομάδων κουκουλοφόρων που με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη κινούνταν απειλητικά εναντίον του -έχοντας προηγουμένως επιτεθεί και σε άλλα μεμονωμένα άτομα, που φορούσαν διακριτικά του «Δικεφάλου του Βορρά»-, ο άτυχος νεαρός επιχείρησε να τους αποφύγει.

Όταν προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Έρευνα από τους Αστυνομικούς Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης

Ο 24χρονος Κύπριος νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, η κατάσταση της υγείας του όμως αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει την παρέμβαση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος με παραγγελία προς τον αθλητικό εισαγγελέα ζήτησε να διεξαχθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Μάλιστα, η έρευνα ανατέθηκε στους αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα αυτή ταυτοποιήθηκαν συνολικά τέσσερα άτομα ως δράστες της επίθεσης και εις βάρος τους εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Σε εκτέλεση των ενταλμάτων, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις εξ αυτών και τους προσήγαγαν ενώπιον των ανακριτικών Αρχών της πόλης, απ’ όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ