Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Υπόθεση βιασμού 19χρονης ΑμΕΑ: Αύριο η αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης του 19χρονου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση βιασμού 19χρονης ΑμΕΑ: Αύριο η αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης του 19χρονου

Την Δευτέρα θα καταθέσει τελικά το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, ο συνήγορος του 23χρονου Ρομά, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο και για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Ο λόγος της καθυστέρησης αφορά στη μη υποβολή μέχρι στιγμής της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης που θα κρίνει ενδεχομένως την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πράγματι πάσχει από ψυχική νόσο πλην όμως δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν το όριο αναπηρίας του είναι ανώτερο από το 67% που προβλέπει ο νόμος για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου κι αν θα απαιτηθεί η εξέτασή του από αρμόδια επιτροπή για να διαπιστωθεί αν πράγματι πληροί τους όρους.

Ο 23χρονος εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταχθεί στις φυλακές Γρεβενών, ενώ αντιθέτως αναμένεται στη Ρόδο από τις ίδιες φυλακές ο 19χρονος Αλβανός.

Συνεχίζεται η έρευνα για την δολοφονία Τοπαλούδη

Στο μεταξύ η ανάκριση και οι έρευνες για την υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ωστόσο, φέρεται να μην επιβεβαιώνεται η πληροφορία που ήθελε την άτυχη φοιτήτρια να συνομίλησε μέσω κινητού της τηλεφώνου τον Ιανουάριο του 2018 με κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου για τον φόνο και τον βιασμό της, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο τελευταίος. Μάλιστα, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν φαίνεται να έχει πρόκειται κάποια πληροφορία που να «φωτίζει» την υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ