Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Φόβος και τρόμος το “δίδυμο” των βορειοανατολικών προαστίων (φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φόβος και τρόμος το “δίδυμο” των βορειοανατολικών προαστίων (φωτογραφίες)

Σε καθεστώς τρόμου ζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και οι οδηγοί, κυρίως στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, εξ αιτίας των συχνών επιδρομών δυο ένοπλων ληστών που έχουν προκαλέσει “πονοκέφαλο” στις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για δυο νεαρούς άνδρες οι οποίοι ληστεύουν οπλισμένοι περίπτερα, κάτι που σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροβολήσουν. Έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους πριν από περίπου μια εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου διέπραξαν τρεις διαδοχικές ληστείες σε ανυποψίαστους οδηγούς που επέστρεφαν στα σπίτια τους από διασκέδαση. Τα θύματα ήταν δυο νεαρές γυναίκες και ένας άνδρας, στα αυτοκίνητα των οποίων οι δράστες έκλεισαν τον δρόμο με το μηχανάκι τους στη λεωφόρο Τατοΐου και τους λήστεψαν με την απειλή του πιστολιού.

Η τριπλή ληστρική επιδρομή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ., με συνεχείς περιπολίες και μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι, οι δυο κακοποιοί αναγκάστηκαν ν’ αλλάξουν… επαγγελματικό προσανατολισμό και έβαλαν στο στόχαστρό τους τα περίπτερα, όπως προκύπτει από τις απανωτές καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία.

Το λυκόσκυλο

Μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Φεβρουαρίου, το «δίδυμο» των οπλοφόρων χτύπησε ένα περίπτερο στην οδό Πλαπούτα στο Νέο Ηράκλειο, όμως δεν κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα, καθώς τους έτρεψε σε φυγή το… λυκόσκυλο που είχε για συντροφιά του ο περιπτεράς!

Πάντως, αμέσως μετά την ίδια νύχτα, επιχείρησαν να ληστέψουν άλλο ένα περίπτερο στην αγαπημένη τους περιοχή, δηλαδή τη λεωφόρο Τατοΐου. Όμως, ούτε αυτή τη φορά τα κατάφεραν, καθώς ο περιπτεράς τους αντιλήφθηκε γρήγορα και πρόλαβε να πατήσει το μπουτόν του συναγερμού. Τέλος, την περασμένη Δευτέρα, οι ίδιοι δράστες λήστεψαν άλλα δυο περίπτερα, στο Γαλάτσι και το Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ