Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Χειροπέδες σε αρχηγό σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χειροπέδες σε αρχηγό σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Συνελήφθη 30χρονος Έλληνας στις Αχαρνές ως αρχηγικό μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη διαδικασία σύλληψης. Νωρίτερα είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει ηλικιωμένο στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της κακουργηματικής απάτης και της βίας κατά υπάλληλων.

Όπως προέκυψε από έρευνα, ο συλληφθείς αποτελούσε αρχηγικό μέλος της σπείρας που είχε συσταθεί το τελευταίο εξάμηνο, με σκοπό τη συνεχή διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και τον προσπορισμό παράνομου εισοδήματος.

Τα θύματα που επέλεγαν ήταν κυρίως γυναίκες, τις οποίες προσέγγιζαν είτε έξω από το σπίτι τους είτε στο δρόμο, αφού προηγουμένως είχαν συλλέξει πληροφορίες για αυτές ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Ακολούθως, παριστάνοντας τους λογιστές ή τους διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, έπειθαν τα θύματα ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων.

Στις περιπτώσεις που εντόπιζαν τον ηλικιωμένο στον δρόμο, τον μετέφεραν με αυτοκίνητο, στο σπίτι του, προκειμένου να τους παραδώσει τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 26 περιπτώσεις απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στα 141.590 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ