Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χρυσές δουλειές στο όνομα ενός… μακαρίτη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσές δουλειές στο όνομα ενός… μακαρίτη

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός άντρα που είναι… μακαρίτης από το 2015, έκαναν χρυσές δουλειές δυο επιτήδειοι οι οποίοι είχαν στήσει στην Ημαθία ολόκληρο δίκτυο διακίνησης και πώλησης προϊόντων «μαϊμού» μέσω του Ίντερνετ!

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, οι δύο απατεώνες είχαν δημιουργήσει σελίδες στο Facebook, μέσω των οποίων διαφήμιζαν και διέθεταν προς πώληση ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ήταν απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών.

Η δουλειά πήγαινε «ρολόι», με τα προϊόντα να στέλνονται στην ώρα τους στους πελάτες με εταιρείες courier έναντι αντικαταβολής, αλλά το παράδοξο είναι ότι για τις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ως στοιχεία αποστολέα εκείνα ενός Έλληνα που είχε φύγει από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια! Η παράνομη δράση τους υπολογίζεται ότι κρατούσε τουλάχιστον από το 2017 ώσπου, έπειτα από έρευνα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους καθώς είχε διαπιστωθεί ότι είχαν δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο διακίνησης και πώλησης απομιμητικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 314 ζευγάρια παπουτσιών, 50 τσάντες, 21 σετ εσωρούχων, 19 μπλούζες, 13 παντελόνια, τρία ζευγάρια γυαλιών ηλίου, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα laptop και 83 χάρτινα κουτιά παπουτσιών. Κατασχέθηκαν, επίσης, έντεκα αποκόμματα ταχυδρομικών επιταγών αντικαταβολής, δύο τιμολόγια παροχής υπηρεσιών της εταιρείας ταχυμεταφορών, δεκάδες συνοδευτικά δελτία ταχυμεταφοράς, απόδειξη είσπραξης, έγγραφα και πολλά χειρόγραφα και μηχανογραφημένες σημειώσεις καθώς και πλήθος πλαστικών συσκευασιών της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Για όλα τα είδη που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, οι συλληφθέντες δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά κι έτσι το συνολικό ύψος των διαφυγόντων εσόδων του Δημοσίου φέρεται να ξεπερνά τα 47.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αλλά και της παράβασης του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, περί σημάτων και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ