Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Χρυσές business με προσωπικά δεδομένα πελατών ασφαλιστικής από πρ. διευθυντή της! Έβγαλε πάνω από 1,4 εκατ. δολάρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χρυσές business με προσωπικά δεδομένα πελατών ασφαλιστικής από πρ. διευθυντή της! Έβγαλε πάνω από 1,4 εκατ. δολάρια

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεκάδων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων «εμπορευόταν» πρώην διευθυντής ασφαλιστικής εταιρείας στο Μάντσεστερ, προκειμένου να βάζει στην τσέπη εκατομμύρια ευρώ από την πώλησή τους σε γνωστούς δικηγόρους οι οποίοι αναλάμβαναν στη συνέχεια τις αγωγές τους, για σωματικές βλάβες, ενώπιον των δικαστηρίων.

Ο David Cullen, διευθύνων σύμβουλος της No1 Accident Claims Limited  κρίθηκε ήδη ένοχος για την παράνομη πώληση  πληθώρας προσωπικών δεδομένων, κατά παράβαση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου  που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση τους και την «εμπορία» τους, καταστρατηγώντας το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.

Υπολογίζεται ότι το πρώην διευθυντικό στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας,  από τις 4 Μαρτίου 2010 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012,  κέρδισε περισσότερα από 1,4 εκ. δολάρια από την πώληση του τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων που είχε αποκτήσει, σε δικηγόρους οι οποίοι έσπευδαν να τα αξιοποιήσουν, στις αστικές διεκδικήσεις των θυμάτων για τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν .

Σε έφοδο που έγινε το 2012, στα γραφεία της εταιρείας, κατασχέθηκε το υλικό από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους περιλαμβάνονται τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων πολιτών που κατείχε ο David Cullen. Σύμφωνα μάλιστα με το ico.org.uk, διατάχθηκε η δήμευση κάθε περιουσιακού του στοιχείου, ως σαφέστατη «προειδοποίηση» για όποιον σκέφτεται να χρησιμοποιήσει παράνομα τα προσωπικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ