Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Να καταργηθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άδωνις Γεωργιάδης: Να καταργηθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

Την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πέντε μόλις χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, έρχεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση της Novartis, να ζητήσει την κατάργησή της!

«Είναι λάθος αυτός ο θεσμός και πρέπει να καταργηθεί» είπε ο κ. Γεωργιάδης  ο οποίος χαρακτήρισε την νυν εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όπως και κάθε άλλο εισαγγελικό λειτουργό στη θέση αυτή «πολιτικό πρόσωπο» που επελέγη από την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό απηχεί τις κυβερνητικές θέσεις.

Στο πλαίσιο της επιθετικής ρητορικής του αντιπροέδρου της ΝΔ σε βάρος της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στο θέμα Μανιαδάκη, προφανώς  διέλαθε της προσοχής του πως  ο θεσμός του εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς,   είχε συνοδευτεί με «τυμπανοκρουσίες» από τη ΝΔ στα πρώτα του βήματα το 2013,  όταν μάλιστα ορίστηκε για πρώτη φορά να αναλάβει το νευραλγικό αυτό τμήμα της Εισαγγελίας η κ. Ελένη Ράικου.

Πηγές της Δικαιοσύνης, εξέφραζαν ενόχληση για τέτοιου ύφους τοποθετήσεις  και ανέφεραν χαρακτηριστικά πως για άλλη μία φορά, συγχέονται τα πρόσωπα με τους Θεσμούς  που υπηρετούν για να απαξιωθούν πρώτα στην συνείδηση των πολιτών και στη συνέχεια να αποδυναμωθούν και να οδηγούν οριστικά στη …λήθη, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν.  Δυστυχώς όμως, σημείωναν οι ίδιες πηγές,  όταν πρόκειται για τη Δικαιοσύνη θα ήταν πιο συνετό τουλάχιστον οι πολιτικοί να το αποφεύγουν γιατί πρόκειται για ολίσθημα με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ