Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Άνθιση» των διαζυγίων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Άνθιση» των διαζυγίων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ανήμερα των Χριστουγέννων αποφάσισαν να υποβάλλουν αίτηση διαζυγίου 13 ζευγάρια στην Αγγλία και την Ουαλία, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται από τον περασμένο Απρίλιο.

Διαζύγιο μέσω κινητού

Άλλοι από το κινητό και άλλοι από τον υπολογιστή τους, προτίμησαν να αποστείλουν την αίτηση διαζυγίου τους, την ημέρα των Χριστουγέννων από το να καθίσουν μαζί στο οικογενειακό τραπέζι, ανταλλάσσοντας ευχές για οικογενειακή ευτυχία.

Χωρισμοί ανήμερα των Χριστουγέννων

Δεν ήταν όμως λίγοι και εκείνοι που δεν μπόρεσαν  να περιμένουν την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς για να διαλύσουν τον γάμο τους. Σύμφωνα με το BBC, τη λύση του «ψηφιακού διαζυγίου», διάλεξαν  αρκετά ζευγάρια στην Αγγλία αλλά και την Ουαλία, όπου υπολογίζεται ότι υποβλήθηκαν 455 διαδικτυακές αιτήσεις διαζυγίου στην υπηρεσία HM Courts & Tribunals, τόσο  την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς. Ακόμη, 77 αιτήσεις συμπληρώθηκαν, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και 23 την επομένη των Χριστουγέννων.

Η θλίψη και η απογοήτευση των γιορτών

Οικογενειακοί σύμβουλοι αποδίδουν την …εορταστική «έξαρση» των διαζυγίων στο άγχος και τις προσδοκίες που συνήθως δημιουργούν αυτές οι ημέρες. «Πολλοί άνθρωποι ελπίζουν ότι η εορταστική περίοδος θα είναι μια εποχή συνάντησης, οπότε όταν αυτό δεν συμβαίνει, η αίσθηση της αποτυχίας και της θλίψης μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω τα προβλήματα που  ήδη υπήρχαν… Για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι η πρόσθετη οικονομική πίεση των Χριστουγέννων που προκαλεί ένα πρόβλημα, ενώ για άλλους θα μπορούσε να είναι το άγχος της προσπάθειας να κρατηθεί ο καθένας από τους νόμους στα παιδιά ευτυχισμένοι».

23.000 διαζύγια online

Από τον Απρίλιο του 2018 οπότε άρχιζε να εφαρμόζεται το «ψηφιακό διαζύγιο», περισσότερες από 23.000 αιτήσεις διαζυγίου έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά  λόγω της απλοποίησης της διαδικασίας, της ταχύτητας και της ευκολίας που παρέχεται στους μέχρι τότε  συζύγους για  να συμπληρώσουν διαδικτυακά τα σχετικά έγγραφα, πληρώνοντας  τα παράβολα online.

Μειωμένα τα διαζύγια στα ετερόφυλα ζευγάρια

Ωστόσο, τα ποσοστά διαζυγίων στην Αγγλία και την Ουαλία, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που  δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Τριπλασιάστηκαν τα διαζύγια των ομόφυλων ζευγαριών

Αντίθετα, ζευγάρια του ίδιου φύλου, μετά την θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ τους, το Μάρτιο του 2014, παρουσιάζουν αυξητική τάση στα διαζύγια. 338 διαζύγια ζευγαριών του ίδιου φύλου, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου,  το 2017, σχεδόν τριπλάσιο δηλ. ποσοστό από το 2016.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ