Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έκλεισε άλλο ένα δικαστικό μέτωπο για τον Γιάννη Σμπώκο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκλεισε άλλο ένα δικαστικό μέτωπο για τον Γιάννη Σμπώκο

Μετά την απαλλαγή του πριν λίγες ημέρες για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook το 1998, ο Γιάννης Σμπώκος είδε άλλο ένα μέτωπό του με τη δικαιοσύνη να κλείνει.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται  η υπόθεση των παράνομων αμοιβών κρατικών στελεχών για την προμήθεια του ρώσικου αντιαεροπορικού συστήματος OSA AMK, έκανε δεκτή την ένστασή του περί παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας που του αποδίδονταν, μετά την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα. Οι δικαστές δέχθηκαν επίσης ότι το ποσό της μίζας που φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να έλαβε αφορά (και του έχει ήδη αποδοθεί) άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που υπογράφηκε επί θητείας του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, και συγκεκριμένα το αντιαεροπορικό σύστημα TOR M1.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το συγκεκριμένο δικαστήριο έληξε για τον Γιάννη Σμπώκο ο οποίος έχει τώρα μόνη εκκρεμότητα την υπόθεση που αφορά τα ραντάρ της Ericsson που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η δίκη για τα OSA AMK συνεχίζεται για τους υπόλοιπους  3 κατηγορούμενους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ