Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένας στους δύο Γάλλους θέλει την Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την πυρκαγιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένας στους δύο Γάλλους θέλει την Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την πυρκαγιά

Πάνω από τους μισούς Γάλλους θέλουν να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με βάση τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της HuffPost και του CNews, το 54% των Γάλλων θέλουν να μην αλλάξει το παραμικρό στο στολίδι αυτό της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Ένας στους τέσσερις (25%) στηρίζουν την άποψη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ ενός “εκσυγχρονισμού” του κτιρίου. Το 21% δεν εξέφρασε άποψη.

Η Γαλλία έχει προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανοικοδόμηση του βέλους του καθεδρικού ναού που κατέρρευσε πάνω στο κεντρικό κλίτος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Όμως το χρονικό περιθώριο των 5 ετών που ανέφερε ο Μακρόν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ναού προκαλεί έντονη αντιπαράθεση στη χώρα. Οι ειδικοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους για το αν είναι δυνατόν να τηρηθεί αυτή η διορία. Σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν σχεδόν 1.000 από αυτούς και δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Le Figaro, καλούν του πρόεδρο να αποφύγει τη “σπουδή” στα έργα αποκατάστασης και να μην παραβεί τους κανόνες περί προστασίας των μνημείων εθνικής κληρονομιάς.

Οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων έχουν φτάσει μέχρι σήμερα το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ