Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένοχη η κόρη του Δημήτρη Σιούφα για το θανατηφόρο τροχαίο στη Σκουφά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχη η κόρη του Δημήτρη Σιούφα για το θανατηφόρο τροχαίο στη Σκουφά

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη Στεφανία Σιουφα, κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, η οποία το Σεπτέμβριο του 2015 είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο στην οδό Σκουφά.

Μια αμέλεια είναι

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη νεαρή οδηγό, αποδεχόμενο ότι δεν έλεγξε ως όφειλε, προτού ανοίξει την πόρτα του οχήματός της, με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν 43χρονο ο οποίος περνούσε εκείνη την ώρα με το μηχανάκι του. Στην καταδικασθείσα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ενώ ανεστάλη η ποινή επί τριετία. «Μια αμέλεια είναι. Το κορίτσι δεν ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο. Απόγευμα ήταν, το καφεδάκι του ήθελε να πιει…», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της έδρας.

Ο οδηγός που φορούσε κράνος

Αλλά και η εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στάθμευσε το όχημά της σε δρόμο συχνής κυκλοφορίας και παρ’ όλα αυτά επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα χωρίς προσοχή, χωρίς δηλαδή να ελέγξει τον καθρέφτη ή να στρέψει το κεφάλι της προς τα πίσω για να δει αν έρχεται κάποιος, πράγμα πιθανόν εκείνη την ώρα και εκείνη την εποχή».

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η κατηγορούμενη πάρκαρε το αμάξι της, άνοιξε την πόρτα για να βγει αλλά εκείνη την ώρα περνούσε ο 43χρονος ο οποίος προσέκρουσε με το μηχανάκι. Κατά τις περιγραφές, ο οδηγός που φορούσε κράνος, εκσφενδονίστηκε και έπεσε στο έδαφος μερικά μέτρα μακριά. Όπως αναφέρει το news247.gr, παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η αδελφή του θύματος, η οποία χρειάστηκε να έρθει από τη Βουλγαρία όπου κατοικεί μόνιμα.

Η παρουσία της θα ήταν ο ύστατος σεβασμός

Από την άλλη, η Στεφανία Σιούφα ήταν απούσα από τη διαδικασία, ωστόσο εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό, μέσω του συνηγόρου της. «Η κατηγορούμενη και η οικογένειά της έχουν συντριβεί από το θάνατο του παθόντος, ο οποίος ήρθε στη χώρας μας για μια καλύτερη ζωή. Το μόνο που ζητά η εντολέας μου είναι μία δίκαιη κρίση» ανέφερε κατά την έναρξη της διαδικασίας ο υπερασπιστής της, με την εισαγγελέα της έδρας να τον ρωτά: «Γιατί δεν ήρθε σήμερα εδώ; Το ξέρω ότι είναι δικονομικό της δικαίωμα, αλλά η παρουσία της θα ήταν ο ύστατος σεβασμός για το θύμα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ