Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά Καλλίτση – Χριστοπούλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά Καλλίτση – Χριστοπούλου

Την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή των διασήμων, Παν. Καλλίτση, και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 41 ετών (εκτιτέα τα 25) τον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος τέλεσε τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ληστείας και της οπλοχρησίας, ενώ ήταν εξοδούχος από τις φυλακές. Αυτός ήταν κι ο λόγος που το δικαστήριο επικαλούμενο διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αποφάσισε τη μη συγχώνευση των ποινών.

Σε ό,τι αφορά στον Ιρακινό κατηγορούμενο της υπόθεσης το δικαστήριο επέβαλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Ακόμη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της απέλασης από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του. Τέλος, ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε  σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ληστείας.

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας ο Παν. Καλλίτσης, ο οποίος μίλησε για την ηθική του δικαίωση: «Νιώθω δικαιωμένος ηθικά, μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλαξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν θέλω το κακό κανενός».

Ο συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, Σπ. Ρομποτής, υποστήριξε πως θα υπάρξει προσφυγή στον Άρειο Πάγο: «Η απόφαση σφάλλει ως προς τη συγχώνευση. Το δικαστήριο απέφυγε να επιβάλει μια συνολική ποινή κατ’ εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τον εντολέα μου η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται. Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο».

Ο Αθ. Πλεύρης υπερασπιστής του καταδικασθέντα αστυνομικού, ανέφερε: «Ο εντολέας που είχε αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάσθηκε για την απόπειρα ληστείας. Υπάρχει μια πιο σταθμισμένη ποινή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ