Σάββατο 20 Απριλίου 2024

«Έπεσε» η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» με… 15.370 χρήστες!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Έπεσε» η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» με… 15.370 χρήστες!

Αλαλούμ επικρατεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», καθώς παρουσιάζει προβλήματα στη λειτουργία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσίασε κάποιες αρρυθμίες, καθώς μέσα σε τέσσερις ώρες εισήλθαν 15.370 χρήστες και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υποβολής για 7.200 αιτήσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευθεί 100.000.000 ευρώ.

Επιστολή με δέσμη προτάσεων άμεσης επίλυσης των προβλημάτων έστειλε στους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, ο οποίος μεταξύ άλλων ζητεί να δοθεί νέα ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τις επόμενες Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου μπαίνουν στον… χορό οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται αιτήσεις στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος (https://exoikonomisi.ypen.gr.), όπου θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια.

Για να υποβληθεί οριστικά μια αίτηση θα πρέπει να υπάρχει διαθεσιμότητα πόρων από το πρόγραμμα (άμεση ενίσχυση και ταμείο «Εξοικονομώ ΙΙ» σε περίπτωση δανείου) και να έχουν γίνει επιτυχείς ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Αγανακτισμένοι εκατοντάδες μηχανικοί και ενεργειακοί σύμβουλοι

Ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ,  Μανώλης Μπελιμπασάκης  μίλησε στη GrTimes: «Το είχαμε επισημάνει από πέρυσι, από τον 1ο κύκλο του «Εξοικονόμηση», ότι η ταυτόχρονη υποβολή αιτήσεων από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Και πέρυσι είχαμε φοβερά προβλήματα, καθώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται όποιος προλάβει, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια υπαγωγής αλλά μόνο ύψους επιδότησης, ενώ δεν υπάρχουν και ποιοτικά που να δίνουν προτεραιότητα στις αιτήσεις».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ