Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank για τα Panama Papers

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank για τα Panama Papers

Έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου η γερμανική αστυνομία, εν μέσω κατηγοριών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.

Οι έρευνες φέρεται να αφορούν δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, τα οποία προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.

«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία. Η υπόθεση σχετίζεται με τα Panama Papers», ανακοίνωσε η Deutsche Bank.

«Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές», έσπευσε να διαβεβαιώσει η διοίκηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση των Panama Papers αφορά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τον Απρίλιο του 2016, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λόγω της έκτασης των φαινομένων φοροδιαφυγής, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου off-shore εταιρειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε το πρωί έως και κατά 4%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ