Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Έρευνες με ειδικό εξοπλισμό για την αστροφυσικό στην Ικαρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνες με ειδικό εξοπλισμό για την αστροφυσικό στην Ικαρία

Με ειδική ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού κινητών τηλεφώνων, που χειρίζονται στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Αστυνομίας, συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία.

Κλιμάκιο της ειδικής αυτής υπηρεσίας, (σ.σ. χειρίζεται τον υπερκοριό της ΕΛ.ΑΣ και άλλες τελευταίας τεχνολογίας συσκευές), πήγε εσπευσμένα στο νησί από την Αθήνα το βράδυ της Τρίτης, μετά από ένα δεδομένο που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την μυστηριώδη εξαφάνιση της Natalie Christopher.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την εξαφάνισή της και ενώ από ένα σημείο και μετά το κινητό τηλέφωνο της εμφανιζόταν στις κλήσεις ως «εκτός λειτουργίας», ενεργοποιήθηκε και πάλι, και μάλιστα δίνοντας στίγμα από δύο κεραίες: και της Ικαρίας και των Φούρνων. Το δεύτερο δεδομένο μπορεί να εξηγηθεί με μία πολύ μικρή μετακίνηση, αφού οι δύο κεραίες είναι σε κοντινή απόσταση και μπορεί να «μπερδέψει» την έρευνα.

Το πρώτο όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού η επανενεργοποίηση της συσκευής σημαίνει ότι είτε η ίδια το είχε κλείσει και το έθεσε πάλι σε λειτουργία για κάποιο λόγο, είτε κάποιος άλλος.

Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα ενεργοποιήθηκε το κλιμάκιο του «υπερκοριού» της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άνδρες του οποίου από νωρίς το πρωί της Τετάρτης σαρώνουν όχι μόνο την περιοχή στην οποία μέχρι τώρα πραγματοποιούνται οι έρευνες, αλλά σε ολόκληρη την Ικαρία, μιας και η ειδική συσκευή που έχουν μαζί τους, τους δίνει πολλές δυνατότητες.

Στο μεταξύ αξιωματικοί της Ασφάλειας Σάμου συνεχίζουν να εξετάζουν τον 38χρονο Κύπριο, σύντροφο της εξαφανισμένης αστροφυσικού, με την ελπίδα να αντλήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να τους δώσει κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην λύση του γρίφου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ