Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Έτοιμος ο ειδικός ανακριτής των ΗΠΑ να παραδώσει το πόρισμά του για την ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έτοιμος ο ειδικός ανακριτής των ΗΠΑ να παραδώσει το πόρισμά του για την ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης έρευνας για την ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μίλερ είναι έτοιμος να παραδώσει το πόρισμα του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ολόκληρο ή μέρος του περιεχομένου της έκθεσης δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, ενδεχομένως δεν θα φτάσει ούτε στο Κογκρέσο.

Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως και ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως η δημοσιοποίηση του πορίσματος  -το οποίο είναι εμπιστευτικό- εναπόκειται αποκλειστικά στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μπιλ Μπαρ, ο οποίος υποχρεούται να παρουσιάσει στο Κογκρέσο μόνο όσα στοιχεία θεωρεί ο ίδιος ότι δεν είναι απόρρητα.

Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους βουλευτές και τους Γερουσιαστές των Δημοκρατικών, οι οποίοι ζητούν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, απειλώντας με προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο,στην περίπτωση που η έκθεση κρατηθεί μυστική.

Στο μεταξύ οι δικηγόροι του Τραμπ έχουν ήδη δηλώσει ότι μπορούν να επιδιώξουν να αποκρύψουν τμήματα της έκθεσης, επικαλούμενοι το προνόμιο της εκτελεστικής εξουσίας. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κόεν θα καταθέσει τελικά σε δύο επιτροπές της Βουλής, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής άλλων ερευνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ