Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων θέλει να φτιάξει η οικογένεια της 80χρονης που «μαρτύρησε» στα χέρια ληστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων θέλει να φτιάξει η οικογένεια της 80χρονης που «μαρτύρησε» στα χέρια ληστών

Ένα ίδρυμα στέγασης και φροντίδας ηλικιωμένων θέλει να φτιάξει στη μνήμη της, η οικογένεια της 80χρονης γυναίκας που μαρτύρησε στα χέρια των ληστών της στα Καμίνια του Πειραιά, τον Νοέμβριο του 2018. Οκτώ μήνες μετά το θάνατο της 80χρονης τα μέλη της οικογένειάς της απευθύνουν έκκληση μέσω του συνηγόρου τους Κων/νου Γώγου για περισσότερη αστυνόμευση σε περιοχές της Αθήνας όπου έχουν μετατραπεί σε γκέτο.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν στα αστικά δικαστήρια αγωγές κατά των κατηγορουμένων για το όσα υπέστη η μητέρα τους. Σε περίπτωση δε που αγωγές τους γίνουν δεκτές με τα χρήματα που θα τους επιδικασθούν, σκοπεύουν να ιδρύσουν ένα ίδρυμα στη γειτονιά τους για τη στέγαση και φροντίδα των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

«Αναμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Γώγος και προσθέτει: «Είναι υποχρέωση της πολιτείας η τήρηση της έννομης τάξης αλλά και η στήριξη των υπερηλίκων που πασχίζουν να ζήσουν με ποιότητα ζωής στις οικείες τους».

Σκότωσα μια «κω…..α»

Η δικογραφία της υπόθεσης προκαλεί σοκ για τη βία που υπέστη η γυναίκα αλλά και τον κυνσιμό των φερομένων ως δραστών. Βασικός κατηγορούμενος  της υπόθεσης είναι ένας 44χρονος Έλληνας, ο οποίος, σύμφωνα τα στοιχεία της δικογραφίας , χτύπησε μέχρι θανάτου την ηλικιωμένη γυναίκα για να της αποσπάσει κοσμήματα, τα οποία δεν κατάφερε να πουλήσει για περισσότερα από 39 ευρώ.

Η υπόθεση βάναυσης κακοποίησης της 80χρονης, διαλευκάνθηκε από τις  ελληνικές αστυνομικές αρχές τον περασμένο Ιούνιο. Η άτυχη ηλικιωμένη βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του ληστή που εισέβαλε στο σπίτι της : «Σκότωσα μια κ@@@γρια, τη χτύπησα γιατί δεν κάθονταν καλά» φέρεται να ήταν η πρώτη κυνική ομολογία του 44χρονου βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα με διεθνές ένταλμα.  Ήταν σεσημασμένος για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων εμπρησμός, σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, κλοπές, ληστεία ακόμη και για βιασμό.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, μια 39χρονη Βουλγαρικής καταγωγής, με την οποία ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση αλλά και ένας 40χρονο Έλληνας, γείτονας της 80χρονης. Ενώπιον του ανακριτή, οδηγήθηκε και ένας 56χρονος επίσης βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος προσέφερε «καταφύγιο» στον 44χρονο και τη σύντροφό του, αμέσως μετά τη ληστεία. Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή και συναυτουργία» της «ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία» της «υπόθαλψης εγκληματία».

Οι απολογίες

Ήταν 21 Νοεμβρίου του 2018. Για την 80χρονη γυναίκα είχε προηγηθεί μια εφιαλτική νύχτα μέσα στο ίδιο της στο σπίτι. Ο 44χρονος, είχε εισβάλλει στο διαμέρισμά της (ενδεχομένως μαζί με άλλο συνεργό του, αυτό θα το απαντήσει ίσως η Δικαιοσύνη), για να την ληστέψει.

 Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει η 39χρονη σύντροφός του, που υποστηρίζει πως τον πήγε στο σημείο και περίμενε «ακούγοντας Πλούταρχο». Κυρίως όμως η μαρτυρική κατάθεση μιας γυναίκας γνωστής του 44χρονου, από την οποία ο ίδιος και η σύντροφός του ζήτησαν  χρήματα αμέσως μετά το έγκλημά τους, ώστε να διαφύγουν στη Βουλγαρία.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας χαρακτήρισε τον 44χρονο «ανώμαλο», καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Την είχε επισκεφθεί στο παρελθόν, έχοντας μαζί του ένα αντικείμενο (ερωτικό βοήθημα) το οποίο κατά δήλωσή του χρησιμοποιούσε για να κλείνει τα στόματα των θυμάτων». Η ίδια περιέγραψε στους αστυνομικούς τη συνάντηση που είχε με το ζευγάρι των κατηγορούμενων, ως εξής: «Όταν τους είδα ήταν και οι δυο τους ταραγμένοι, η (…) όμως σχεδόν έτρεμε. Ο (…) με ρώτησε αν είδα τηλεόραση και έμαθα τι έγινε. Εγώ του είπα πως δεν έμαθα κάτι και τότε μου είπε: «Σκότωσα μια κ@@@γρια». Στην αρχή νόμισα ότι είχε γίνει κάποιο ατύχημα. Τότε μου είπε ότι είχε μπει σε ένα σπίτι που ήταν μια γρια και τη σκότωσε γιατί δεν του έλεγε που είναι τα λεφτά. (…)».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ